La Junta Directiva  de la Federació Catalana de Rugby s’ha reunit aquest dijous amb els representants dels clubs catalans per avaluar la situació que viu el nostre esport arran de la pandèmia de la Covid-19.

Davant una situació tan complicada i que segueix afectant tots els aspectes de la nostra societat, la Junta Directiva de la FCR ha proposat als clubs dos escenaris alternatius per començar la temporada i ha anunciat  la novetat d'una llicència d’entrenament amb contacte que cobrirà qualsevol lesió que pogués patir el jugador.

Dos escenaris alternatius

La FCR ha proposat dos escenaris alternatius a l’inici normal (que seria el mes d’octubre), tots dos vinculats a l’evolució de la pandèmia. Si no es pogués començar normalment el mes d’octubre, el primer escenari proposat és arrencar el cap de setmana del 5 i 6 de desembre, i el segon el cap de setmana del 6 i 7 de febrer.

En aquests casos, les lligues serien més curtes del què estem habituats, i la seva durada dependrà de la data en què comencin. Els sistemes de competició (calendari, format…) que es posaran en pràctica els haurà d’aprovar l’Assemblea General de la FCR, que se celebrarà els propers dies de forma telemàtica.

Tenint en compte la situació actual de la pandèmia, la posició de la FCR és de posposar l’inici de les competicions a un d'aquests dos escenaris alternatius. La decisió de quan arrencaran les lligues la prendrà la Junta Directiva de la FCR, valorant l’evolució de la pandèmia i les directrius de les autoritats pertinents, com sempre s'ha fet des del mes de març.

 

El rugby català espera amb prudència arrencar les competicions. Jaume Andreu

 

La llicència d’entrenament

Per altra banda, la FCR ha negociat amb la mútua una llicència alternativa per aquesta temporada. Així doncs, els jugadors i jugadores podran tramitar una llicència d’entrenament amb contacte que els cobrirà qualsevol lesió que poguessin patir durant les sessions d’entrenament.

Un cop arrenquin oficialment les competicions caldrà tramitar la llicència habitual de partits (amb preu reduït) i es descomptaran els diners que ja s’hagin pagat prèviament. Un mes abans del primer partit de lliga ja es podran celebrar partits amistosos, pels quals serà necessària la llicència de partits.

Els preus d’aquesta llicència d’entrenament amb contacte són de 115 euros per als sèniors, 62,50 euros per als S18, 49.50 euros per als S16 i S14 i de 32 euros per als menors de 12 anys. Podeu consultar els preus de les llicències en tots tres escenaris en el document final.

Per últim, recordar que la FCR ha elaborat un Protocol Covid-19  per a la tornada a l’activitat esportiva que cal complir per tal d’assegurar-nos que els entrenaments es desenvolupen de forma segura.

Preus de les llicències temporada 2020/21