Logotip_ACT

RUGBY TOUCH

El touch rugbi, o touch, és un esport originari d'Austràlia als anys 60, on es practicava com a tècnica d'entrenament pel rugbi.[1] És similar al rugbi, però més simple, i sense gaires requeriments de joc. No hi ha placatges, mêlées, rucks, mauls, touches, ni xuts de pilota.

Per jugar cal una pilota de rugbi (talla 4), un espai on jugar i un grup de gent. És un esport de contacte mínim que es juga arreu del món per homes, dones, joves de qualsevol edat i nivell.

És un esport ràpid, senzill i excitant, que emfatitza les següents aptituds: cursa; destresa i agilitat amb la pilota; passes i recepcions. Desenvolupa els principis bàsics de l'atac i la defensa, amb baix risc de lesionats.

És adequat tant per als neòfits com per als jugadors amb experiència. Es pot jugar en equips masculins, femenins i mixtes. Se sol jugar a nivell social, però també existeixen arreu del món competicions professionals, corporatives, escolars i de veterans.  

L'International Rugby Board (IRB), actualment anomenat World Rugby (WR), l'organisme mundial que regula les normes del rugbi a 15 i del rugbi a 7, el novembre de 2010 va publicar el primer esborrany de les regles oficials de Touch Rugbi de l'IRB. Les regles del joc, de fet, exclou la regulació que FIT no va ser reconegut per la Junta. Touch Rugbi de l'IRB es promourà amb el món de rugbi d'etiquetes per totes les federacions de rugbi.

El Touch està regulat internacionalment per la Federació Internacional de Touch (FIT).

LLIGA CATALANA DE TOUCH RUGBY

@catalunyatouch

touch 01
touch 02
touch 03
touch 04