La candidatura liderada per Ignasi Planas va ser reelegida per dirigir la Federació Catalana de Rugby a finals del mes de gener, i l’equip del president s'ha posat a treballar de seguida en els nous reptes.

En una entrevista penjada al canal de youtube de la FCR, el president de la ha fet balanç dels últims quatre anys i ha definit els punts clau que els depara aquesta legislatura, que inclou la celebració del centenari de la Federació el proper 2023.

Planas destaca la feina feta per clubs i federació per superar la complexa situació viscuda els darrers dos anys i que ens ha permès tenir ara més llicències que abans de l'inici de la pandèmia.

També l’implementació de les Àrees de Desenvolupament, incloses en el Pla Estratègic, i el creixement del rugby femení són alguns dels punts positius dels darrers quatre anys, així com l’aparició de noves instal·lacions com les de Sitges, Castelldefels o Terrassa.

 

 

Els propers quatre anys

Precisament les instal·lacions són el punt clau en què vol treballar la FCR aquesta legislatura. El dèficit de camps de rugby minva el creixement del nostre esport, quelcom que cal arreglar immediatament instant a l’administració pública perquè hi posi fil a l’agulla.

La introducció del rugby a les escoles serà un altre dels reptes principals de la federació. Una nova relació amb els Consells Esportius Escolars ha de permetre el nostre esport entrar als circuits esolars, dotant d’una nova font de joves als clubs.

La popularització del rugby touch com una altra manera d’engreixar la massa dels clubs, i la millora i cura de les seleccions catalanes també estan a l’agenda de la Junta Directiva els propers anys.

El centenari

El 2023 serà un gran any per al rugby català, doncs es compliran cent anys de la fundació de la Federació Catalana de Rugby, que s’aprofitarà no tan sols per celebrar l’efemèride, sinó també per reivindicar el paper del rugby a la societat catalana.

El rugby com a eina formativa, cultural i de salut, i com a tal, la necessitat de més i millors instal·lacions per poder seguir complint aquesta funció. El centenari de la FCR serà una eina que servirà per ser presents tant en els mitjans com en l’administració i la societat, remant perquè el rugby ocupi el lloc que es mereix.