La Federació Catalana de Rugby ha posat en marxa aquest 2022 un nou sistema d’organització. Aquest canvi respon a les dades i conclusions extretes del Pla Estratègic que la federació va instar a fer i que ara es pot posar en pràctica amb ple rendiment després dels dos difícils anys de pandèmia.

Liderat pel Director Tècnic Marc Sentís, la FCR s’estructurarà esportivament a través de quatre Àrees de Desemvolupament. Aquestes àrees de recent creació són: l’Àrea de Formació, Àrea d’Escoles, Àrea de Gestió de Clubs i L’Àrea de Millora del Jugador.

La funció d’aquestes àrees és la de respondre i ajudar a les necessitats dels clubs i jugadors de rugby catalans, empenyent cap a la millora i desenvolupament de tots els actors del nostre esport.

Àrea de Formació

Responsable Santi Monteagudo

L’actual entrenador del primer equip del Barça Rugby i de la selecció catalana S16 està al capdavant de l’Àrea de Formació, i s’encarregarà del desenvolupament dels jugadors i jugadores de les edats compreses entre els 12 i els 18 anys.

La seva funció serà la d’ajudar als entrenadors per a què puguin formar millor els seus jugadors en aquestes edats, així com treballar en les habilitats dels esportistes o la coordinació entre clubs i seleccions.

Un aspecte fonamental en aquesta àrea serà la de la perspectiva de gènere, doncs cal avançar en la igualtat i la millora d’oportunitats entre nois i noies en les categories de formació.

 

259027299_4509188922502226_397587156661015330_n

 

Àrea d’Escoles

Responsable: Josep Maria Simon

El llicenciat en CAFE per la Universitat Ramon Llull i entrenador amb experiència a Austràlia i França Josep Maria Simon serà el responsable de l’Àrea d’Escoles.

L’objectiu fonamental d’aquesta área serà la de crear un pla de desenvolupament de les escoles de rugby d’entre els 4 i els 12 anys per ajudar a que tots els clubs disposin d’un camí a seguir en aquest aspecte.

Un altre àmbit important serà el de formar de manera continuada els entrenadors d’escola de rugby per ajudar a millorar la qualitat dels entrenaments i els jugadors i jugadores així com assessorar els clubs que vulguin crear de zero la seva escola.

Àrea de Millora del Jugador

Responsable: Juanjo Andújar

Juanjo Andújar serà l’encarregat de dirigir l’Àrea de Millora del Jugador. El preparador físic de la FCR dirigirà aquesta àrea amb el principal objectiu de millorar les capacitats físiques dels jugadors més joves.

A través de formacions online i sessions en els diferents clubs de Catalunya, Andújar assessorarà els clubs per a què puguin millorar en l’àmbit de la preparació física del jugador, sense la necessitat de buscar agents externs per a cobrir aquesta necessitat.

L’objectiu d’aquesta área és que gràcies a les formacions realitzades els clubs siguin capaços de millorar les prestacions físiques dels seus esportistes, així com poder crear el seu propi gimnàs si ho consideren adequat.

 

Diseño sin título

 

Àrea de Gestió de Clubs

Responsable: Anna Delshorts

L’Àrea de Gestió de Clubs estarà dirigida per Anna Delshorts, llicenciada en CAFE i amb un Màster en Direcció Esportiva per la Universitat de Lleida.

El principal objectiu d’aquesta área serà dotar els clubs de les eines necessàries per perfeccionar les estructures internes que ajudin a un millor funcionament.

D’entre les seves finalitats, podríem destacar la d’ajudar a una millor gestió dels voluntaris de cada club o a la creació d’un pla de captació de jugadors de qualsevol edat.