Després de tres mesos des que arrenqués el projecte dels Espartans Catalunya al Centre Penitenciari de Joves de Granollers, els Espartans tindran l'oportunitat de jugar el primer partit.

El proper dilluns 23 de desembre a les 11h del matí, un combinat de jugadors del BUC, el Gòtics, la Santboiana i el Sitges es posaran la mateixa samarreta per enfrontar-se amb l'equip dels Espartans al mateix centre de Granollers.

Al Centre Penitenciari de Joves de Granollers hi ha una vintena de jugadors que entrenen cada dimecres a la tarda, aprenent no tan sols la tècnica i tàctica del rugby, sinó també els valors inherents d'aquest esport.

El projecte dels Espartans Catalunya, que introdueix el rugby com a eina de reinserció i ajuda als presos que ho desitgen, també s'aplica a la presó de Mas d'Enric de Tarragona, que durant el primer trimestre del 2020 celebrarà també el primer enfrontament.

Al partit del Centre de Joves de Granollers hi assitiran personalitats de la Secretaria de Justícia, de la Federació Catalana de Rugby i també de personal penitenciari.