S'apuja el teló de la iniciativa Espartans Catalunya

Neixen els Espartans Catalunya

Avui serà un dia recordat quan d'aquí a uns anys es miri enrere, doncs s'ha donat el tret de sortida a l'excitant projecte dels Espartans Catalunya. Al Consulat Argentí de Barcelona s'ha fet l'acte de presentació d'aquesta iniciativa que vol portar el rugby a les presons catalanes.
La Federació Catalana de Rugby i la Fundación Espartanos han signat un conveni de col·laboració pel qual el rugby entrarà a les presons catalanes com a eina socialitzadora, de reeducació i de reinserció social.

Damián Donnelly i Ignasi Planas després de signar el conveni


Aquest projecte està basat en la iniciativa de la Fundación Espartanos, nascuda a l’Argentina l’any 2009 i que va introduïr el rugby a alguns centres penitenciàris, començant amb un petit grup i arribant a crear equips que competeixen inclús fora de la presó, baixant la tassa de reincidència dels presos del  65% al 5%.
El conveni l'han signat el president de la FCR Ignasi Planas i el president de la Fundación Espartanos Damián Donnelly, qui ha compartit amb els presents l'experiència viscuda a l'Argentina: "Poder ajudar a persones que se senten oblidades, menystingudes, no té preu. A través del rugby, la Fundación Espartanos treballa a gairebé 60 presons argentines donant esperança a qui l'ha perduda".

Andrés Lechuga ha compartit l'experiència del CR Tarragona


Per la seva part, Ignasi Planas ha remarcat que "volem importar la feina de la Fundación Espartanos a casa nostra. Els Espartans Catalunya neixen amb l'ambició de ser un impacte positiu en les vides de moltes persones. El rugby és l'esport ideal per fer-ho, i esperem estar a l'alçada de les expectatives".
L'acte, que l'ha obert el Cònsul General de la República Argentina a Barcelona i Ambaixador Alejandro Alonso Sainz, ha comptat amb la participació d'Andrés Lechuga, president del CR Tarragona, club que ha estat vinculat en aquestes iniciatives des del 2017 i que serà una part important dels Espartans Catalunya.

logo NUEVO fedeRACIO CATALANA RUGBY fondo NEGRO

Contacta amb nosaltres