Després d'una primera jornada amarga al Campionat Autonòmic, les seleccions catalanes S16 i S18 viatjaven aquest dissabte a Sevilla per donar-li la volta a la situació i sumar la primera victòria.

El repte era important, però els combinats cadet i infantil van estar a l'alçada i van aconseguir dos triomfs vitals per encarar amb optimisme la temporada.

El primer torn va ser per als nois de Santiago Monteagudo, que de bon inici es posaven per davant gràcies al try d'Oriol Marsinyac. El fort vent que bufava en contra, però, els va impedir seguir amb la potent arrencada i Andalusia es va posar per davant amb dos cops de càstig.

Malgrat Jan Gabarró tornava a posar per davant els catalans amb un encertat xut a pals, els locals aprofitaven la inèrcia per assajar i escapar-se 13 a 8 al marcador al minut 23.

A partir d'aquí, el protagonisme va ser per a Catalunya S16. Dues marques abans del descans de Marsinyac i Martí Homar van donar aire i confiança als catalans de cara a la segona meitat, que després de 20 minuts sense anotació es va resoldre amb els assajos de Mateo del Valle i Gonzalo Fernández.

Amb el 13 a 34 i el bonus ofensiu, la selecció catalana S16 empata a 5 punts amb València, a qui visitarà el cap de setmana del 17 i 18 de desembre per la tercera jornada del Campionat.

Acta del partit.

311913647_629290395433138_3656532887495717512_n (1)

El brillant triomf de la selecció infantil va donar pas al duel entre Andalusia i Catalunya S18, un partit molt més físic i dominat per les defenses que els de Jordi Justícia van saber endur-se en un tram final molt tens.

El matx arrencava amb un intercanvi de cops de càstig entre els arrieres dels equips: Pedro Ciaurriz transformava dos xuts per als andalusos i Unai Fernández un per als nostres per deixar el marcador 6 a 3 abans del quart d'hora.

La primera marca del partit va arribar poc després, al minut 23, quan l'obertura de la Santboiana Woody Ferrer plantava l'ovalada en zona rival per posar Catalunya per davant. Abans del descans, però, el peu de Ciaurriz tornava a sumar punts per als seus i el partit marxava a vestidors amb un resultat de 9 a 10.

La igualtat va seguir a la segona meitat, ja que durant gairebé mitja hora l'únic que va moure el marcador de La Cartuja va ser el peu d'Unai Fernández, i amb el 9 a 13 s'arribava als darrers 10 minuts de partit.

La insistència catalana va donar els seus fruits al 67, quan Jan Ripol transformava una bona jugada col·lectiva dels catalans en 5 punts més. Andalusia no va rendir-se, i en la darrera acció va sumar el seu primer assaig del matx de la mà d'Alonso García.

No va quedar temps per a més, i amb el 14 a 18 definitiu Catalunya s'emportava la victòria per empatar a la segona plaça del Campionat S18 amb Castella i Lleó abans del partit a València del proper 18 de desembre.