Després que l'Assemblea General Ordinària aprovés la proposta de la Federació Catalana de Rugby de començar la temporada l'últim cap de setmana del mes de novembre, la FCR va fer extensiu als clubs el format de competició, també aprovat per l'Assemblea.

Aquesta proposta consta de dos formats; un per a les competicions sènior masculina, S18, S16 i S14 i un altre per al sènior femení.

Degut a l'endarreriment de l'inici i avançant-se a possibles partits ajornats per causes no esportives, la FCR planteja unes lligues reduïdes, amb un volum de 9-10 partits per equip.

Així seran les lligues:

Sènior Masculí, S18, S16 i S14

Primera fase: Sis grups de quatre equips jugaran una lligueta d'una volta. Els grups es faran en format de "Z" en base a les classificacions de la temporada 2019/20 (de la Divisió d'Honor Catalana i de la Primera Catalana en el cas del Sènior).

Segona fase: Es crearan lligues de sis equips en funció de la classificació de cada grup de la fase prèvia (els sis primers jugaran Divisió d'Honor Catalana, els sis segons Primera Catalana, els sis tercers Segona Catalana, etc...). Els quatre primers classificats de cada lliga jugaran semifinals i final a partit únic per determinar el campió.

Per al Sènior Masculí, s'ha fet la proposta i previsió per a 24 equips, la resta (del 25è en avall) es distribuïran en un fomat similar (fase prèvia i fase final més playoffs), sempre tenint en compte el número d'equips inscrits.

Sènior Femení

Es crearan dues lligues, la Divisió d'Honor Catalana i la Primera Catalana, en funció de la classificació de la temporada passada. Es jugarà una fase regular d'una volta i els playoffs posteriors, amb semifinals i final a partit únic.

Cal tenir en compte que tant en el cas del sènior masculí com en el femení hi han equips pendents de pujar a Divisió d'Honor "B", per això encara no sabem quins conjunts conformaran cada lliga.