La Divisió d'Honor Catalana Vueling ha arrencat el vol. La màxima lliga masculina va viure la primera jornada el passat cap de setmana amb quatre partits i dos conjunts debutants: el Vilafranca i el Sabadell. Ambdós conjunts van guanyar amb bonus ofensiu i són, juntament amb el Químic, colíders de la DHC.

De fet el Vilafranca va debutar amb un marcador d'escàndol: 36 a 71. A Lleida, l'equip de recent formació va derrotar l'INEF amb tan sols catorze jugadors. Els vilafranquins van anotar tretze assajos, superant amb escreix els sis dels locals i començaven la DHC com havien acabat la fase prèvia: amb una victòria clara.

Els altres debutants de la jornada també van viure un dia somiat. El Sabadell va vèncer els Senglars de Torroella a casa 27 a 10 i regalava als aficionats de la Roureda el primer triomf de la seva història a la DHC.

No va ser fàcil però, doncs tot i que Arnau Bachs va avançar els locals al minut 2, Marc Cuadros va posar el 7 a 5 al 26 amb un try. Abans del descans els sabadellencs van tornar a marcar, però al quart d'hora de la segona meitat un cop de càstig de Mateo Favilla va empatar el partit.

La balança, però, es va decantar del costat local, ja que amb tres assajos (Oriol Ferran, Arturo Agudo i Arnau Bachs de nou) el Sabadell RC va tombar els Senglars i sumava els 5 primers punts de la temporada.

sabadell oriol

L'altre equip que va aconseguir el bonus va ser un dels clàssics de la lliga: el Químic. Els barcelonins visitaven Los Sotos aragonesos i davant el Quebrantahuesos els de la Teixonera no van donar opcions.

Amb quatre assajos a la primera meitat, els visitants marxaven al descans amb un comfortable 0 a 24, i tot i que els locals van anotar un cop de càstig i una marca en el primer quart d'hora, dos assajos barcelonins van segellar el triomf del Químic per 8 a 36, que rebrà el Sabadell abans de Nadal per trencar l'igualada al capdavant de la classificació.

El darrer partit de la jornada va ser el més equilibrat, amb el Barça Blau derrotant els Cocodrils per 30 a 24. L'assaig local de Tomás Viglione i el visitant de Leandro Castiglioni en sis minuts van donar inici a un partit d'alta anotació.

Els Cocos van escapar-se amb els tries de Juan Vázquez i Marc Cuenca en menys de deu minuts, però la resposta del Barça va arribar a la mitja hora amb una marca de Tomas Sotile i a la represa amb les de Leo Wall i Jaume Motjé.

Amb el 24 a 19 els de Viladecans van reaccionar per empatar el partit al 67 gràcies a l'assaig de Jordi Pros del Cura, però el peu de Sotille es va acabar imposant i amb dos cops de càstig va donar el triomf als blaugrana.