Tarda agredolça per a les seleccions catalanes. Els conjunts S16 i S18 de la Ginesta rebien València en la tercera jornada del Campionat Autonòmic, i els enfrontaments disputats a Sitges van acabar amb un triomf i una derrota.

El punt positiu de la jornada va serr la victòria de la selecció S16, la segona consecutiva, per 23 a 22. Els infantils van tornar a desplegar un gran joc, però davant es van trobar un conjunt valencià molt ben treballat que els va obligar a rendir al màxim fins el final.

Als locals se'ls va posar el partit de cara ben aviat, amb un try de Carles Herrero després de tres minuts. Un segon assaig de Roger Martínez al minut 10 donava als de Santiago Monteagudo un avantatge de 12 a 0, però València no va abaixar els braços.

Primer un cop de càstig de Juan Martín retallava fins el 12 a 3, i a la mitja hora, en una jugada en defensa en camp propi, els visitants van recuperar la pilota i després de creuar-se tot el camp en un eslàlom impressionant, l'aler Guillermo Sierra va assajar per premiar una València fins llavors poc activa en atac.

Abans del descans Tiziano Pelosso va transformar un cop de càstig per enviar el partit 15 a 10 a vestidors, i la bona dinàmica va seguir a la represa amb l'assaig de Max Belsa, però Catalunya va perdre el domini de la situació llavors.

València va donar un cop de puny sobre la taula i amb els tries de Carlos Bardales i Francisco Fambuena agafava l'avantatge 20 a 22 per primera vegada en el partit.

No va ser fins el darrer minut del partit quan el peu de Pelosso va decantar la balança en favor de Catalunya, doncs amb l'encert de l'obertura santcugatenc els quadribarrats tornaven a posar-se per davant.

Els darrers instants de partit van ser d'infart, però Catalunya S16 va saber defensar el 23 a 22 i la selecció S16 guanyava el segon partit de la temporada i se situava tercera en el Campionat Autonòmic.

269604523_4605644269523357_1129077943091323660_n

Menys fortuna va tenir el combinat S18. L'equip de Jordi Justícia va perdre 7 a 10 en un final esperpèntic i encaixava així la tercera derrota del Campionat.

Els cadets de la Ginesta van repetir el guió del matx davant Andalusia, sortint amb empenta en els primers minuts per tancar València a la seva marca. Incapaços, però, de transformar la possessió amb punts, els catalans van cedir terreny poc a poc.

De fet va ser el conjunt visitant l'únic en anotar a la primera meitat, gràcies a un assaig d'Emmanuel Ofojetu que posava el 0 a 7 al marcador del Nou Santa Bàrbara.

La segona part va seguir un camí similar, doncs tot i que Catalunya va anotar una marca gràcies al tercera línia Martín Serrano, València va avançar-se al minut 55 amb el peu de Roberto Ponce.

Novament Catalunya va desaprofitar oportunitats i cops de càstig per empatar o posar-se per davant fins arribar a un final de partit estrany que va veure una vermella per al valencià Marcos Rubio i un assaig anul·lat a Joan Pacheco que semblava clar ja amb el temps complert.

Amb el 7 a 10 i un regust amarg s'acomiadava la selecció S18, sense encert ni sort en atac que es veu penúltima del Campionat Autonòmic.