Fotografia d'arxiu

Diumenge va ser un dia rodó per al rugby català, especialment per a les nostres seleccions, ja que el XV de la Ginesta femení i va aconseguir la victòria en el primer partit del Campionat Autonòmic.

I ho van fer, a més, amb una actuació brillant, guayant 5 a 55 a una Castella i Lleó impotent des del primer minut davant el desplegament català.

Les noies de Mario Sans van sortir amb la mentalitat adequada per posar contra les cordes a les castellanes, i jugant al ritme elèctric marcat per Paula Xutglà i liderades per les càrregues de la capitana Anna Puig, el XV de la Ginesta va ofegar les rivals ja des del minut 2 amb un assaig de la mateixa Puig.

Tres marques més en un quart d'hora (Alysha Stone, Bea González i Judith Vélez) i dues més abans del descans (Sara Martori i Martina Màrquez) deixaven un marcador de 5 a 34 per marxar a vestidors, que no van relaxar ni adormir les catalanes ja que en els primers minuts de segona meitat van tornar a anotar, altra vegada de la mà de Puig.

Un try de Martina Màrquez (que també va fer doblet) i un de Xutglà van tancar l'electrònic del camp de Sotoverde, que mostrava un 5 a 55 reflexe de la superioritat i el bon joc catalans.

Amb els primers 5 punts al sarró, ara Catalunya descansarà el proper cap de setmana, quan Castella visita Madrid per al seu segon i últim partit de la fase de grups, mentre les catalanes es preparen per rebre les madrilenyes el diumenge 12 de febrer al Baldiri Aleu.