Fotografia de Jordi Elias

La UE Santboiana i el CN Poble Nou jugaran la final de la Divisió d'Honor Catalana Femenina després que aquest dissabte els dos equips superessin les semifinals de la lliga contra l'INEF Lleida i el RC L'Hospitalet respectivament.

A la tercera va la vençuda?

La Santboiana torna a ser finalista gràcies al triomf per 14 a 0 contra l'INEF Lleida en un partit molt empatat i marcat per les bones defenses d'ambdós conjunts.

Les lleidatanes havien guanyat el Sant Boi en la darrera jornada de fase regular i les del Baldiri Aleu portaven la lliçó apresa, doncs al minut 3 de partit l'ala Ainhoa de la Rosa va avançar les blaves amb un assaig que va transformar Ona Monés.

El 7 a 0 va presidir l'electrònic del Baldiri Aleu durant més d'una hora, ja que no va ser fins al 67' que la Santboiana va poder tornar a superar la defensa lleidatana. Va ser la veterana Raquel Pelayo la protagonista de la marca que va posar un 14 a 0 que ja va ser definitiu.

Així, la Santboiana es classificava per a la seva tercera final consecutiva i el properr dissabte a les 14h a la Foixarda tindrà l'oportunitat d'aixecar el primer Campionat de Catalunya de rugby de la seva història.

DSC_7941

El Poble Nou resol a la segona part

L'altra semifinal va tenir un marcador molt més engruixat, ja que les de la Mar Bella van derrotar l'Hospitalet per 52 a 3.

El partit, però, no es va trencar fins a la segona part, ja que a la primera el Poble Nou va marxar al descans manant per 12 a 3 després dels assajos de Guadalupe Sánchez i Sandra Villafaina per a les locals i del drop de Guadalupe López per a les visitants.

La represa va portar una tònica similar de partit, amb el Poble Nou atacant amb perill i l'Hospitalet defensant-se amb ungles i dents. Dues marques en el primer quart d'hora van donar un avantatge consistent a les barcelonines, que van trencar definitivament el matx en el tram final de partit, aconseguint quatre assajos.

Amb el 52 a 3 el Poble Nou es planta a la seva primera final de la Divisió d'Honor Catalana i buscarà coronar-se campiones de Catalunya per primera vegada des del 2017, quan ho van aconseguir com a Barcelona Enginyers Rugby.