El passat dijous, la Federació Catalana de Rugby va anunciar als responsables de les escoles de rugby dels clubs catalans la normativa i els canvis per aquesta temporada 2020/21.

Aquests són els punts clau de les novetats per al curs: 

- Nou reglament d’Escoles de Rugby

Podeu consultar i descarregar el nou reglament d’Escoles de rugby que serà vigent a partir d’aquesta temporada: Reglament EDR

Durant la temporada hi haurà diferents tipus de reglament: T2, joc d’oposició, joc de contacte i rugby formatiu i segons el període es disputarà una modalitat o una altra.

Per tal d'aclarir les novetats, es faran reunions online per explicar el nou reglament.

- Trobades en el context COVID

Mentre duri la situació sanitària actual, les trobades es duran a terme amb les següents modificacions:

- Per precaució, no organitzarem trobades multitudinàries. Es faran triangulars entre equips de la mateixa categoria, que jugaran al mateix camp. Així, cada categoria es concentrarà a un camp i la seguretat i el control dels assistents serà més fàcil.

 

 

- No se celebrarà tercer temps.

- La presència de pares i mares a les grades haurà de ser comunicada prèviament pels clubs.- Es durà a terme un registre de tots els participants de la trobada. La FCR facilitarà una plantilla per poder controlar els contactes.

- S'hauran de seguir de forma estricte els protocols de la FCR i de les autoritats pertinents. El club organitzador haurà de facilitar la informació d'espais, entrada i sortida de jugadors, etc..

- Calendari Trobades

Aquestes són les dates previstes per celebrar les trobades:

Organitzar trobades cada quinze dies permetrà als equips jugar un bon número de partits i no està gaire temps parat en cas de cancel·lació d'alguna trobada. No es preveu la recuperació de jornades.

- Recordatori

Cal recordar que els clubs tenen a la seva disposició el pla de formació per a les escoles, i la FCR recomana que els tècnics d’escola facin el taller de pla de formació de S12. Per últim, és important remarcar que tots els esportistes han de tenir la llicència correctament tramitada.