La Divisió d’Honor Catalana Vueling arriba a la conclusió de la fase regular aquest cap de setmana encara amb tres semifinalistes per definir-se. Després que el CEU s’assegurés una bitllet per als playoffs, nou equips es disputen les places restants.

Tot i que el CEU ha estat el primer equip en classificar-se per a la fase dinal de la DHC Vueling gràcies a la victòria per 5 a 73 del passat dissabte (que li assegurava el liderat del Grup C), els grups A, B i D encara s’han de resoldre.

Al primer grup, el Químic és l’equip amb millors opcions per ser a les semifinals. Els barcelonins són líders amb 19 punts, 4 més que el Sant Cugat “B”, i necessiten la victòria davant el Cervelló per ser als playoffs. Si fallen i els santcugatencs derroten el Manresa, seran els de la Guinardera els qui es classificaran.

El Grup B presenta un podi més ajustat, amb Sitges i Barça “Blau” empatats a 15 punts i els Senglars tercers amb 14. Tots tres conjunts tenen opcions, amb els sitgetans rebent el BUC “B”, el Barça visitant el Gòtics i el Torroella desplaçant-se a Badalona. En cas d’empat a punts, el Sitges ho té millor que els seus rivals amb un average de punts anotats i rebuts de +134.

Encara hi ha més emoció al Grup D, en què fins a quatre equips tenen opcions de passar de ronda. Amb el Tarragona líder amb 12 punts però descansant aquesta jornada, els Cocodrils són els qui ho tenen més de cara amb 9 punts, tot i que el conjunt de Viladecans ha de vèncer el Lleida a domicili.

No ho posarà fácil l’INEF, que també pot ser a semis si guanya amb bonus i el Castelldefels ensopega a Cornellà o no suma el bonus ofensiu. Precisament el CRUC és l’altre equip en discordia, doncs amb 8 punts ha el guanyar el Cornellà amb bonus i esperar que els Cocos perdin a la Caparrella per ser als playoffs.

Així doncs, jornada d’emocions a la DHC Vueling, que viurà amb intensitat el darrer cap de setmana abans de les semifinals (8 o 9 de maig) i la gran final (15 o 16). Pel que fa als creuaments de semis, el primer del Grup A jugarà amb el campió del Grup D, i el CEU s'enfrontarà al líder del Grup B.