La Divisió d’Honor Catalana Vueling arriba al seu punt àlgid aquest dissabte. A les 12 del matí a la Foixarda de Barcelona el RC Sitges i el Castelldefels es troben per decidir el campió de lliga després de guanyar unes emocionants i empatades semifinals.

Ambdós conjunts reeditaran la final de la temporada 2016/17, quan el Castelldefels va endur-se el triomf per 19 a 39. Ha plogut molt des de llavors, i el Sitges s’ha convertit en un dels equips referents de la DHC, enduent-se el títol el següent any i classificant-se per a les semifinals en la temporada 18/19.

Enguany, però, la situació ha estat peculiar per a tots els equips, amb la pandèmia impedint el desenvolupament habitual del rugby a Catalunya i provocant que la primera jornada de lliga no es pogués jugar fins el 6 de març.

Amb una fase de grups inicial, el Castelldefels va sortir líder del Grup D amb dues victòries i dos empats i posteriorment derrotava el Químic 33 a 40 a la semifinal, mentre el Sitges s’erigia vencedor del Grup B guanyant quatre enfrontaments i perdent-ne un i superava “in extremis” el CEU a la semi per 22 a 18.

Així es presenten el Castelldefels i el Sitges a la final de dissabte, televisada en directe per les televisions locals gràcies a la Xarxa i en streaming per Xala.cat en un partit que s’espera d’alta puntuació entre dos conjunts que ostenten una breu però intensa història de gran rivalitat esportiva.

Pel que fa a l'assistència de públic, l'entrada no estarà permesa per al públic general, doncs s'han assignat les entrades permeses als dos clubs tot seguint les restriccions de la Generalitat i el Procicat.