Fotografia de Jaume Andreu

Les seleccions catalanes S16 i S18 segueixen amb pas ferm el seu rumb al Campionat Autonòmic després de la doble victòria diumenge al Baldiri Aleu davant d'Euskadi.

Van arrencar els S16 amb una actuació brillant, ja que els nois de Santiago Monteagudo van derrotar 50 a 3 els seus rivals en una exhibició de rugby ofensiu.

Liderats pel doblet del segona línia Oriol Jorba, els catalans van assajar fins en vuit ocasions davant un País Basc superat en tots els aspectes del joc. Amb els cinc punts aconseguits, Catalunya S16 en suma ja 10 i és líder del Campionat Autonòmic empatada amb Madrid, el proper rival dels quadribarrats.

També van guanyar els S18, però amb més patiment que no pas els seus companys més joves. El combinat de Jordi Justícia va vèncer 24 a 19 gràcies a uns primers 50 minuts molt bons en què van sumar quatre marques (totes a la primera part).

Malgrat el domini de territori i possessió, l'equip que capitaneja Unai Fernàndez no va saber materialitzar les múltiples entrades a la zona de 22 rival i això va propiciar que els darrers minuts els toqués defensar-se en vàries ocasions a pocs metres de la seva marca.

Afortunadament, la balança es va decantar en favor de Catalunya, que també encapçala el Campionat S18 amb 9 punts, empatada amb València. La propera jornada el cap de setmana del 14 de gener, els cadets de la Ginesta buscaran la primera victòria a Madrid en molts anys.