Fotografia de Marcus Chambers

UE Santboiana, RC L'Hospitalet i RC Cornellà van proclamar-se dissabte campions de la Copa Catalana masculina Or, Argent i Bronze respectivament. Els tres equips van sortir vencedors de les finals i posaven així punt i final a la temporada sènior.

La Santboiana assalta la Guinardera

La UE Santboiana va aixecar la Copa Catalana d'Or a la Guinardera amb una majoria de jugadors del conjunt S23 reforçats per membres del primer equip. Els del Baldiri Aleu van superar un Sant Cugat que va aguantar la primera meitat però que a la segona va cedir davant la superioritat visitant.

De fet, va ser Eric Abellan qui va avançar els vallesans en els primers compassos del partit amb un cop de càstig, i tot i que durant el primer temps santcugatencs i santboians van intercanviar assajos i xuts transformats, al descans la Santboiana ja guanyava 13 a 24.

A la represa, però, dos assajos en menys de deu minuts d'Afa Tauli i Pau Anguita van facilitar el camí per als de Diego Godoy i Paco Baena, que amb tres marques més sentenciaven la final i s'erigien campions d'una Copa que han dominat de cap a peus.

IMG-20210607-WA0011

L'Hospitalet remunta a Manresa

La final de la Copa Argent va ser la més empatada i emocionant de les tres. Al Congost, Manresa i Hospitalet van protagonitzar un ajustat partit que va haver d'esperar fins els darrers minuts per decidir-se.

El marcador el va inaugurar Clément Fezelot per als locals amb un cop de càstig, i després que Félix Valls empatés el matx, l'arriere francès tornava a posar els seus per davant amb un nou xut i Sylvain Lauret assajava per donar al Manresa un avantatge de 11 a 3.

La segona part arrencava amb un 14 a 3 (gràcies a un nou xut de Fezelot), però l'Hospitalet es va apropar ràpidament amb un cop de càstig i un try d'Ilich Duarte. El 14 a 13 es va mantenir immòbil durant un quart d'hora, fins que altra vegada el peu de Fezelot va posar una mica de terra pel mig.

L'última paraula, però, va ser per a l'Hospi, ja que al minut 75 Adriano Scaglione va aconseguir l'assaig definitiu per donar la volta al marcador i coronar l'equip de la Feixa Llarga amb la Copa Catalana d'Argent.

hospi campio

El Cornellà remata la feina a la tornada

El darrer campió de la jornada va ser el RC Cornellà, que havia de defensar un resultat molt favorable de la final d'anada de la Copa Catalana Bronze. Després de vèncer a casa els Carboners de Terrassa per 51 a 7, els del Llobregat no van fallar.

A Can Jofresa, el mig de melé visitant Sergi Villaescusa va aconseguir un cop de càstig i una marca en mitja hora per avançar els seus, però tot i que els Carboners van retallar amb un try d'Álvaro Díaz, abans del descans una marca de Diego Prubner posava el 7 a 13.

La represa va portar un try matriner del Cornellà per donar-los calma, i malgrat l'assaig dels de Terrassa al minut 60, els visitants van mantenir sempre un avantatge prou còmode fins el final del matx, quan al darrer minut Marcelo Visona anotava l'última marca per dibuixar el 12 a 28 definitiu en el marcador.

D'aquesta manera el RC Cornellà guanyava la Copa de Bronze després d'endur-se els dos enfrontaments de la final i abaixava el teló de la temporada amb un títol.