Fotografia de FER

Catalunya és una de les principals potències rugbístiques de l’estat, i com a tal, la Federació Espanyola de Rugby hi vol instaurar una de les cinc Acadèmies d’Alt Rendiment que a partir de la propera temporada han de generar i desenvolupar el talent del territori.

Per això, el Director Tècnic i de Desenvolupament de la FER Raúl "Aspirina" Pérez, juntament amb el consultor d’Alt Rendiment de la World Rugby Daniel Hourcade han visitat aquest dimarts varis camps de rugby catalans per identificar la millor localització per a l’Acadèmia.

Tots dos tenen àmplia experiència a l’Argentina tant amb seleccions d’elit com els Pumas com també en crear i desenvollupar plans de desenvolupament per fer créixer en quantitat i qualitat l’esport de base.

S’han trobat, però, amb un problema: la manca d’instal·lacions. “És sorprenent que amb la importancia cabdal que té Catalunya en el rugby espanyol ens trobem amb aquestes dificultats en les instal·lacions” - asegura Pérez – “La gent del rugby tira endavant amb grans dosis de voluntat, però la voluntat té un límit i sense noves infraestructures ens estanquem. Cal evolucionar”.

Cal evolucionar tant en la qualitat de les instal·lacions i els equipaments, com en la quantitat. A Barcelona, per exemple, no es construeix un nou camp de rugby des de les olimpíades del 1992 i dels quatre camps existents un està en perill de desaparèixer (el Sitari) i dos més els comparteixen fins a cinc clubs federats (la Foixarda i la Teixonera).

 

278134934_4965801100174337_5205371059556616650_n

 

Una dada que impedeix el creixement del rugby local i que genera confusió arreu: “Des de l’Argentina estudiem l’èxit dels esports en equip catalans i ens crida l’atenció que el rugby no estigui al nivell, especialment a Barcelona. No entenem que Barcelona tingui aquesta dificultat amb les instal·lacions”.

“Seria fonamental veure que es desenvolupen i creen instal·lacions noves que s’ajustin a les necessitats d’avui en dia. Varis clubs comparteixen el mateix espai i això és molt limitant ja que no tenen el lloc apropiat per desenvolupar els seus jugadors” assevera Pérez.

Per al nou Director de Desenvolupament de la FER la solució és clara: “La constucció d’una nova instal·lació seria un gran pas i estaria d’acord amb la imatge esportiva de Barcelona i Catalunya. És fonamental veure que es desenvolupen i creen instal·lacions noves que s’ajustin a les necessitats d’avui en dia”.

Una solució evident i que el nostre esport porta reclamant des de fa anys, però que no troba cap resposta per part d’unes administracions que segueixen menystenint les necessitats del rugby.