La Junta Directiva de la Federació Catalana de Rugby va reunir-se telemàticament ahir dijous 26 de març amb l’objectiu d’analitzar les diferents possibilitats que poden donar-se per abordar la finalització de la present temporada.

Discutides les diferents propostes que van des de la previsió de jugar les fases finals dels campionats aquest proper mes de juny, fins a passar els finals de temporada al període octubre-novembre o bé donar les competicions per acabades en l’actual classificació o per no disputades, la discussió ha constatat que no hi havia més remei que prolongar l’actual compàs d’espera fins a primers de maig.

Cal esperar fins aquella data perquè serà quan la Federació Espanyola de Rugby haurà establert el criteri per a l’ascens i descens de les categories de la seva competència i quan l'evolució de l'actual situació sanitària permetrà albirar un calendari que ara mateix només és ple d’incerteses.

En qualsevol cas, la Federació Catalana de Rugby manté la suspensió de totes les competicions organitzades per la mateixa fins que les autoritats competents considerin que es poden reprendre amb seguretat per a tots els participants.

Continuen per tant les mesures extraordinàries de prevenció per la COVID-19 comunicades anteriorment i que inclou la suspensió temporal de totes les competicions.

Recordem que la FER va suspendre la setmana passada de manera definitiva els Campionats de seleccions autonòmiques de les categories S14; Sènior femení, S18 femení, els Campionats Escolars de Seleccions Autonòmiques de Rugby 7 i els campionats d’Espanya, torneigs i festivals de totes les categories (de S6 a S18). Aquesta mesura elimina els terminis establerts de finalització de les competicions catalanes de les categories S18; S16 i S14 permitent allargar les mateixes fins al 5 de juliol.

D'altra banda, cal recordar a tots els clubs i federats la prohibició de realitzar qualsevol activitat esportiva a l’aire lliure durant el període d’estat d’alarma, inclosos els entrenaments tant d’equip com a nivell individual i la manca de cobertura en cas de lesió, per interrupció de l’assegurança contractada a tal efecte.

Per acabar, demanem paciència i confiança en aquests moments tan complicats, així com esperança perquè tot se solucioni de la millor manera possible.