Cap de setmana rodó per a les seleccions catalanes S16 de rugby a VII. Les localitats valencianes de Tavernes i Cullera han sigut escenaris de dues medalles per a les Bès7ies en categoria S16, i l'expedició catalana ha tornat amb dos metalls més.

El primer i més destacat ha sigut l'or que han aconseguit les noies dirigides per Roser Borràs. La selecció femenina S16 va pujar a dalt de tot del podi gràcies a una actuació rodona, dominant tots els enfrontaments del campionat i guardant-se el partit més ajustat per al final.

I és que dissabte va ser un monòleg català a Tavernes amb una fase de grups plàcida per a les Bès7ies; 54 a 0 contra Múrcia, 55 a 0 davant l'Aragó i 0 a 50 contra Castella i Lleó. Amb la primera posició assegurada, l'endemà va arrencar amb la mateixa tònica, batent 36 a 0 a les Balears als quarts de final.

Encara els quedava a les noies de Borràs un altre partit aclaparador: 5 a 29 contra Andalusia en unes semis que van veure el primer assaig rebut per les catalanes en tot el torneig.

El segon try rebut va arribar al minut 2 de la final, quan Euskadi es va avançar amb un assaig de Goreti Barrutieta. No van perdre la compostura les Bès7ies, i de seguida Alèxia Cazalbou va assajar per, amb la la seva pròpia transformació, donar l'avantatge a les nostres.

Aquest 5 a 7 va mantenir-se fins el final del partit i d'aquesta manera Catalunya es proclamava campiona del Campionat Autonòmic de rugby a VII i donava a l'expedició catalana la primera medalla del cap de setmana.

Fy2K_qnWcAI-Cjl

Bronze per als nois

L'altra selecció de casa també va lluitar fins l'últim minut del campionat per tornar amb un premi. I és que els nois de les Bès7ies van aconseguir el bronze gràcies a un assaig de Ferran Gimeno fet a la pròrroga del partit pel tercer i quart lloc.

En aquest partit contra Andalusia es va arribar amb 12 a 12 al final del temps reglamentari, i va ser el try de Gimeno el que va donar el bronze als de Santiago Monteagudo, que aconseguien així un premi a la gran feina feta a Cullera.

El primer dia de competició també va ser sonat per als catalans, guanyant 43 a 5 contra Astúries i 50 a 0 a Cantàbria abans d'empatar a 12 amb Andalusia en el darrer partit de la fase de grups

La primera posició del Grup C va servir per trobar-se Euskadi als quarts de final, un equip que va lluitar pel triomf però que va caure amb els catalans per 19 a 14. Un resultat molt similar al que van tenir les Bès7ies a les semis, però amb sort inversa, ja que els catalans van caure 19 a 12 amb els amfitrions valencians.

Tot i la decepció de no entrar a la final, Catalunya va lluitar fins l'últim sospir i amb la citada marca de Gimeno s'enduia la medalla de bronze al primer campionat. La setmana que ve serà el torn dels S18, que intentaran repetir el bon paper dels seus companys i companyes.