El Govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar ahir de manera oficial que l'activitat esportiva es reactiva el proper 23 de novembre. Així doncs, totes les categories del rugby català podran tornar a entrenar des d'aquest proper dilluns.

Pel que fa al reinici de les competicions, el Pla d'obertura progressiva d'activitats elaborat per la Generalitat planifica l'alleugerament de les restriccions per trams. Aquests trams podran canviar cada 15 dies, sempre tenint en compte la situació sanitària del moment.

Per tant, si les dades evolucionen favorablement i cada 15 dies es canvia de tram, el 7 de gener estarem al tram 4, en el qual es permetrà ja l'inici de les competicions.

Si és així, la Federació Catalana de Rugby programa començar els amistosos a partir del 7 de gener, i al cap d'un mes, el cap de setmana del 6 i 7 de febrer, començaran les lligues. La FCR considera fonamental donar un període prou ampli per disputar amistosos abans de jugar partits oficials, doncs tots els equips porten masses mesos sense activitat de partits.

Això suposa un canvi respecte a l'anunci que vam publicar dilluns, que era en base a les informacions que teníem llavors i que vam especificar que estaven subjectes als canvis que es poguessin produir.

Per tant, les dates adaptades a les noves mesures són les següents (sempre que es compleixin els millors pronòstics sanitaris i es canvïi de tram cada 15 dies):

- Entrenaments a partir del 23 de novembre

- Amistosos a partir del 7 de gener

- Inici de les competicions el cap de setmana del 6 i 7 de febrer

Pots descarregar-te el Pla d'obertura progressiva d'activitats aquí.*

*Cal aclarir que la mesura del 50% de l'aforament es refereix a la capacitat màxima que pot acollir un camp, no al nombre de jugadores que poden entrenar respecte al màxim de jugadores de l'equip (si el camp d'entrenament té una capacitat de 150 persones, hi podran fer esport 75).