Fotografia de Jaume Andreu

Les seleccions catalanes masculines S16 i S18 van fer la feina aquest dissabte al Nou Santa Bàrbara i es planten a la darrera jornada del Campionat Autonòmic amb la paella pel mànec: depenen d'elles mateixes per proclamar-se campiones.

La que ho té més de cara és la selecció S16, que va vèncer 22 a 5 a Andalusia i amb 19 punts és líder del Campionat amb 3 punts més que Madrid i 7 més que València, precisament qui visitarà per la darrera jornada, diumenge 25 de febrer.

Amb un triomf en tindria prou el combinat de Santi Monteagudo per proclamar-se campió, i si repteix l'actuació de dissabte al Nou Santa Bàrbara, l'equip pot tenir confiança. I és l'actitut defensiva, de pressió constant i de ganes i ambició en atac van ser les senyes d'identitat de la S16 contra una Andalusia competitiva que fins el final no va deixar de lluitar.

I fou gràcies a aquesta determinació andalusa que el resultat no va ser més gran, ja que el joc català va ser dominador de tot el partit. Dues marques de Pau Vilches a la primera part i de Martí Homar i Nil Fernàndez a la segona van assegurar el triomf per al XV de la Ginesta per 22 a 5, que té dues setmanes per preparar el darrer i definitiu enfrontament a València.

També depèn de si mateix l'equip S18, tot i que el repte és més gran: si vol ser campiona, Catalunya S18 ha de guanyar amb bonus ofensiu a València. Segona amb 14 punts, a 4 dels valencians i amb 1 més que Madrid, l'empat a punts a la classificació no li serveix als de Jordi Justícia, que buscaran repetir una actuació com la d'aquest dissabte.

I és que amb un 40 a 0, els S18 van treure's l'espina clavada de la derrota a Madrid, i amb sis assajos (dos del sitgetà Èric Romero) superaven clarament l'equip andalús, que com els seus companys de la S16 van superar la cancel·lació del vol de sortida de Màlaga i amb la coordinació de les dues federacions i les facilitats del RC Sitges es van poder recol·locar els dos partits dues hores més tard.

Dues setmanes, doncs, per a la conclusió d'aquest Campionat Autonòmic que estem vibrant amb els bons partits de les seleccions catalanes S16 i S18.