Fotografia de Jaume Andreu

Les seleccions catalanes S16 i S18 han començat amb bon peu la temporada 2023/24 després de derrotar Castella i Lleó per partida doble en el primer partit del Campionat Autonòmic.

A Lleida, els dos combinats catalans van posar en pràctica tot el què han treballat i entrenat els últims mesos i sumen 5 punts per situar-se líders dels seus campionats.

Els primers en regalar una victòria a la nombrosa aficició que es va desplaçar a La Caparrella van ser els S16, que amb el vent en contra a la primera meitat van saber jugar les seves cartes i anotar dues marques (de Finnian Burke i Roger Mendizábal) per marxar al descans guanyant 10 a 0.

La segona part, i sense el factor del vent entorpint-los, els de Santi Monteagudo van dominar l'enfrontament, i si no fos per algunes errades de conservació de pilota, haurien anotat més dels tres assajos que van aconseguir (Mario Guzman, Miquel Carrasco i Albert Pozo).

Per contra, Castella i Lleó va sumar un try en el tram final de partit que deixava el definitiu 27 a 7 i els 5 punts per a Catalunya, líder del Campionat Autonòmic S16 empatada amb Madrid i amb un punt més que Andalusia.

seleccio s18

El vent també va ser un factor important en el segon enfrontament entre les seleccions S18, tot i que l'equip de Jordi Justícia va trobar-se davant un equip molt més físic i dur que els S16.

Els quadribarrats van desplegar un gran joc diumenge, combinant fases de davantera amb ràpides i incisives incursions de la tres quarts per posar en perill la defensa castellana, que es defensava amb intensitat però amb problemes dels atacs catalans.

Així, Catalunya va aconseguir tres marques (Unai Fernàndez, Martí Clariana i Luca Belsa) a la primera part per marxar guanyant 19 a 7 després del try visitant.

Al segon temps Castella va sortir amb forces renovades, apujant la intensitat en els contactes i en els rucks, però Catalunya no va fer-se enrere i va igualar aquesta intensitat, millorant inclús algunes facetes ofensives.

Això li va permetre anotar tres marques més (Davit Getiashvili, Unai Fernàndez altra vegada i Roger Martínez), mentre Castella va anotar altra vegada de la mà del seu obertura David Alonso i el matx s'acabava amb un 36 a 10 que dona a Catalunya el liderat en solitari del Campionat Autonòmic S18 amb 5 punts, un més que València i Euskadi, amb 4.

Precisament els bascos seran els propers rivals de les seleccions catalanes, el diumenge 25 de novembre al Baldiri Aleu a les 10h i a les 12h.