Les seleccions catalanes S16 i S18 no van poder tornar amb victòria del seu viatge a València. Els conjunts infantil i cadet de la Ginesta van caure derrotats diumenge a la tercera jornada del Campionat Autonòmic i pràcitcament s'acomiaden de les opcions de títol.

Els primers en jugar al Camp del Riu van ser els S16, que van rebre dos assajos en els primers 10 minuts de partit. Tot i un cop de càstig de Jan Gabarró, els valencians van seguir amb el seu domini a la primera part, anotant un altre try i un cop de càstig, mentre els catalans s'estrenaven amb una marca d'Oriol Marsinyac per marxar a vestidors perdent 24 a 10.

La segona meitat va ser menys moguda pel que fa a la puntuació i la selecció de Santiago Monteagudo tan sols va poder retallar un punt gràcies a l'assaig de Manu Castellanos, però València va transformar dos cops de càstig per assegurar la victòria 30 a 17.

Amb aquest resultat, la selecció catalana S16 no es mou de la tercera posició de la classificació i amb 5 punts es queda a 4 de València i amb un més que els andalusos.

No van tenir gaire més sort els S18 al Camp del Riu, amb un inici d'enfrontament complicat degut a l'assaig encaixat al minut dos. Es va refer de seguida l'equip de Jordi Justícia, ja que amb un try d'Èric Pizarro i un altre de Pau Bernaldo la selecció catalana es posava per davant 7 a 12.

El marcador favorable es va mantenir al descans després d'un assaig en un contraatac valencià i dos cops de càstig d'Unai Fernández. L'inici de la segona meitat va mostrar una igualtat similar als primers 35 minuts i els xutadors de cada equip s'intercanviaven encerts per deixar el lluminós 15 a 21, però València va mostrar més encert els següents minuts.

De fet, del 50 al 56 l'equip local va anotar dues marques per donar la volta al resultat i plantar-se als minuts finals de partit amb un 25 a 21 favorable. Sense rendir-se, Catalunya va seguir empenyent fins el darrer alè, però la fortuna no va somriure als quadribarrats i el xiulet final arribava amb el mateix marcador.

Així, Catalunya S18 s'havia de conformar amb el bonus defensiu i queia fins la quarta plaça del Campionat Autonòmic i es prepara per al darrer partit, el cap de setmana del 19 i 20 de febrer, a Castella i Lleó.