La selecció catalana femenina S18 de sevens va revalidar el títol de campiones d'Espanya aquest cap de setmana a Palma. Les Bès7ies van tornar a pujar al graó més elevat del podi gràcies a una marca d'Abril Camacho en l'última jugada de l'últim partit.

I és que les noies de Roser Borràs disputaven el darrer enfrontament amb la missió de guanyar València per dues marques, doncs amb el triomf empataven a 13 punts amb les valencianes i amb Madrid, i per tant necessitaven tenir el major diferencial de punts anotats i encaixats. El diferencial final: +91 per a Catalunya, +87 per a Madrid i +77 per a València.

L'emoció del darrer sospir arribava després de dues victòries còmodes en el primer dia de competició davant Andalusia per 24 a 0 i Galícia per 0 a 36. El tercer rival però, va sorprendre les catalanes, ja que Madrid va ser millor que les Bès7ies i provocava la derrota per 0 a 15.

Així, Catalunya dormia la nit de dissabte com a tercera classificada per darrera de València i de Madrid, però es plantava al camp del Germans Escales l'endemà amb un objectiu clar: guanyar el dos partits i proclamar-se campiona.

El primer pas el va complir contra Euskadi: 0 a 34. El segon i definitiu era encara més difícil: tombar la fins llavors imbatuda València per dues marques.

Les campiones van demostrar per què ho eren i malgrat una primera part grisa, a la segona van aconseguir els dos assajos necessaris per superar valencianes i madrilenyes a la classificació i tornaven a posar Catalunya al capdamunt del rugby a VII.

Així, la selecció catalana S18 posava punt i final a una temporada magnífica en què han guanyat el Campionat Autonòmic de XV i de VII, i juntament amb el títol estatal sènior de XV completen un curs excels per al rugby femení català.