Les seleccions de sevens S16 de Catalunya van tornar amb una medalla del Campionat Autonòmic disputat aquest cap de setmana a Tavernes i Cullera.

Els nois de les Bès7ies van penjar-se el bronze després de guanyar el partit pel tercer lloc davant Andalusia i feien un pas endavant respecte la temporada passada, millorant de la setena a la tercera posició.

El Bronze dels S16

L'inici del camí per a l'equip masculí de les Bès7ies va començar amb una remuntada, ja que en el primer partit de la fase de grups el combinat de les Balears es va avançar 0 a 12 a la primera part, però els assajos de Marçal Carreras, Oriol Marsinyac i Unai Fernández de la segona meitat van donar la volta a la situació i els catalans guanyaven 17 a 12.

En el segon matx els papers es van invertir, ja que va ser Catalunya la que es va avançar amb els tries de Carles Herrero i Carreras però Madrid va remuntar a la segona meitat amb dues marques transformades per endur-se el partit amb un ajustat 14 a 12.

El darrer partit de la fase de grups va ser molt més còmode, doncs contra Cantàbria els de Santiago Monteagudo no van tenir gaires dificultats per guanyar 44 a 5 i tancaven dissabte com a segons del Grup A.

medalla bes7ies

Els quarts de final de diumenge van arrencar amb el triomf català davant Euskadi per 17 a 14. Un lluitat triomf forjat gràcies als tres assajos de Roger Martínez, Herrero i Èric Romero i a la bona gestió dels minuts finals.

L'encert i la bona fortuna van donar un gir de 180 graus a les semifinals, doncs quan Catalunya guanyava 5 a 7 contra Madrid al minut 5, Oriol Marsinyac va veure una targeta vermella que va condemnar les Bès7ies. En inferioritat, els catalans no van poder contenir els rivals a la segona meitat i el conjunt madrileny es va endur el partit 36 a 7.

Tocats però no enfonsats, els nois de la S16 van plantar-se al partit per al tercer i quart lloc amb ganes d'acabar el Campionat amb bon regust de boca, i contra Andalusia van tornar a demostrar el talent i el bon joc en els minuts finals.

I és que amb empat a 14, dos assajos en els darrers tres minuts van donar la victòria als catalans per 24 a 14 i pujaven al podi de campions juntament amb Madrid i València i les Bès7ies tornaven a casa amb una medalla de bronze penjada al coll.