L’Ajuntament de Barcelona es posa a treballar per respondre a una de les principals demandes del rugby català: la construcció d’un nou camp de rugby a Barcelona.

Gràcies a la feina i l’empenta del Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona David Escudé i el suport dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya, el Partit Popular i Ciutadans, que han treballat de la mà de la Federació Catalana de Rugby i el seu president Ignasi Planas, la capital catalana sembla que tindrà finalment unes noves “H”.

El projecte serà inclòs en els pressupostos del 2021, i la seva construcció suposarà un avenç en la oxigenació del rugby a Barcelona, des de fa anys estancat per la manca d’instal·lacions (tan sols quatre camps per a set clubs, amb més de 500 jugadors per camp).

Pel que fa a la ubicació del nou camp, s’estudien tres possibles localitzacions: el Bon Pastor, uns terrenys limítrofs amb Sant Adrià del Besòs i la zona del Fòrum.

56790804_2131293663625109_5571176738781659136_o

 

Un altre estadi per celebrar el centenari

A part d’aquest nou camp de rugby que es pressupostarà el 2021 i que serà per a l’ús diari d’un o més clubs, la Federació Catalana de Rugby està treballant també en la construcció d’un altre equipament de rugby a Barcelona.

Amb el centenari de l’arribada del rugby a Catalunya ben a prop (el 2022), la FCR treballa des de fa temps amb el que està esdevenint una urgència: l’existència d’un estadi de rugby a la capital de Catalunya.

Aquest nou estadi ha de servir no tan sols per a grans partits, sinó també com a espai de formació i promoció del nostre esport.

El rugby creix imparable i necessita del nombre i qualitat d’instal·lacions adequades per seguir amb una evolució constant i merescuda.