Fotografia de Jaume Andreu

La casa dels culers va ser la casa del rugby català per un dia. Una nit per ser més precisos, ja que divendres l'Auditori 1899 del Camp Nou es va convertir en l'escenari de la V Nit del Rugby, en què algunes de les personalitats més reeixides del nostre esport van citar-shi per acomiadar la temporada.

En la cinquena edició d'aquesta festa que va començar el 2018, 300 persones va omplir la sala noble del FC Barcelona, que va cedir aquest espai per poder celebrar la Nit en l'any en què la secció de rugby del Bará compleix cent anys.

El centenari blaugrana va ser el teló de fons d'una vetllada molt emocionant en què es van premiar jugadors, entrenadors, delegats, directius i d'altres personalitats del rugby català, que amb actes com a aquest es reivindica com una constant a casa nostra.

L'acte va arrencar amb la felicitació i ofrenes al club amfitrió, el Barça, i a l'Hospitalet, pels seus 100 i 50 anys respectivament, i amb l'homenatge a les seleccions catalanes guanyadores del Campionat Autonòmic (S16 masculina i femenina i S19 femenina).

 

UZ5A9138

 

El van seguir els premis individuals que atorga la Junta Directiva de la Federació Catalana de Rugby, que enguany van ser per als següients noms:

Veterana Il·lustre: Mercè "Maiè" Soler

Trajectòria Esportiva Masulina: Joan Losada 

Trajectòria Esportiva Femenina: Àlex Castillon

Jove Promesa Masculí: Robert White

Jove Promesa Femenina: Núria Jou

Trajectòria a les banquetes: Alfredo Joven

Millor Entrenador Masculí: Dani Raya

Millor Entrenadora Femení: Roser Borràs

Veterà Il·lustre: Andrés Lechuga

Voluntari de Club: Lluís Raurich

Premi Valors: Seccions de rugby en cadira de rodes del BUC, Granollers i Manresa

Premi Michel Reynard: Fernando Alegría

Premi Joan Boix: Óscar Morera

Premi President: Afa Tauli

 

UZ5A8874

 

També es van revel·lar els premis de l'audiència per als millors jugadors catalans o d'equips catalans de les principals lligues (Divisió d'Honor Catalana, Divisió d'Honor "B" i Divisió d'Honor estatal), que es van decidir la majoria pels vots dels entrenadors, que van desempatar algunes de les votacions:

Millor jugador Divisió d’Honor - Felipe Alegría (Barça Rugby)

Millor jugadora Liga Iberdrola - Clàudia Peña (Barça Rugby)

Millor jugador Divisió d’Honor “B” - Alberto Millan (CN Poble Nou)

Millor jugadora Divisió d’Honor “B” - Bàrbara Pla (Getxo Rugby)

Millor jugador Divisió d’Honor Catalana - Pol Roca (Químic ER)

Millor jugadora Divisió d’Honor Catalana - Ona Monés (UE Santboiana)

Després que el president de la FCR Ignasi Planas entregués el Premi President a Afa Tauli, que penja les botes després d'una llarga i influent carrera, els assistents van gaudir del clàssic tercer temps del nostre esport, posant punt i final a una nova i exitosa Nit del Rugby.