Ahir va ser una data molt especial per a la Unió Esportiva Santboiana, doncs el club del Baix Llobregat va celebrar la data en què oficialment es compleixen cent anys de la seva creació.

El degà del rugby català i espanyol va donar el tret de sortida a les festivitats del seu centenari amb la presència de personalitats remarcades: fent d'amfitrions de la jornada, el president de la UES Miquel Martínez i el de la FCR Ignasi Planas van estar acompanyats per la filla del fundador del club Rosa Aleu, pel President de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès i per l'Alcaldessa de Sant Boi Lluïsa Moret.

Amanida per partits de les escoles de la UES, el BUC i el Sitges, la jornada va constar de l'entrega d'una samarreta especial del centenari per als convidats, la signatura del president Aragonès al llibre d'honor de la Santboiana i les fotos commemoratives de l'acte.

D'aquesta manera la UE Santboiana dona el tret de sortida al seu centenari i el rugby català commemora l'aniversari en què Baldiri Aleu va introduïr el rugby al Principat, tot reivindicant també el paper clau del club en el desenvolupament i creixement del nostre esport al llarg de tota la història.