L'esport té un component de fortuna que, quan et somriu, et dona l'empenta final però que quan el tens en contra et pot apartar de l'èxit. I això és el que li va passar a la selecció catalana femenina S16 al Campionat Autonòmic de rugby a VII.

El combinat dirigit per Roser Borràs i Sílvia Julià va quedar a un sol pas del podi després de caure en el partit pel tercer i quart lloc contra Castella i Lleó per un sol assaig amb el temps ja complert, però és que a les semis va perdre a la pròrroga en un diumenge cruel amb les Bès7ies.

El final del Campionat no va ser el desitjat tot i que l'inici va ser espectacular: tres victòries incontestables en la fase de grups: 42 a 0 contra Galícia, 42 a 0 amb València "B" i 10 a 33 davant Castella. En total, 133 punts a favor i 10 en contra.

Al primera dia de competició el va seguir un diumenge que va començar accidentat: les noies de Roser Borràs es tornaven a trobar Galícia als quarts de final, però l'ambulància va arribar tard i el partit va començar gairebé una hora després del que estava previst.

Quan es va jugar el partit el pronòstic es va complir i les catalanes van vèncer per un aplastant 46 a 0 que els valia per jugar a les semifinals contra València. Les valencianes van avançar-se amb dos assajos a la primera part, però dues marques de Lara Cook van igualar l'enfrontament, que va arribar amb un 12 a 12 a la finalització dels catorze minuts reglamentaris.

A la pròrroga els dos equips van intercanviar placatges, carreres i jugades de perill, però van ser les locals les que van saber materialittzar una jugada, a la segona meitat de la pròrroga, que deixava les Bès7ies sense final.

Amb l'oportunitat d'aconseguir la medalla de bronze però molt tocades per la derrota, les joves jugadores de la Ginesta van veure's sorpreses per Castella, que va igualar les tres marques d'Ana María Luque, Cook i Júlia Edo per arribar al darrer minut amb empat a 19.

La sort va tornar a esquivar les Bès7ies quan, a la darrera jugada del partit, Ángela Díez superava la defensa catalana per anotar i deixava Catalunya sense el bronze en un Campionat desafortunat en els trams finals de partit tot i l'esforç i la dedicació de les jugadores.

Així finalitzava el Campionat Autonòmic S16 amb un balanç d'un bronze i una quarta posició a falta d'una setmana per al Campionat S18 de sevens que es jugarà a Mallorca.