Catalunya tindrà aquest dissabte l'oportunitat de sumar el primer títol de la temporada. La selecció catalana femenina rep Galícia (14h a Sitges i en directe per La Xarxa+) amb la missió de defensar el Campionat Autonòmic aconseguit el curs anterior a Sevilla.

El conjunt dirigit per Mario Sans ha guanyat amb contundència els dos enfrontaments de la fase de grups contra Castella i Lleó (5 a 55) i Madrid (38 a 0) i s'enfrontarà a unes gallegues que han superat per la mínima Andalusia (10 a 17) i amb claredat a València (33 a 5).

Paula Xutglà, que repetirà capitania aquest dissabte, confia en el bon estat de forma de l'equip per al partit: "Arribem en molt bona forma física i amb una linia de joc ascendent. Esperem seguir amb aquesta tònica contra un rival fort i cohesionat que compta amb la majoria de jugadores del CRAT A Corunya".

La jugadora del Complutense Cisneros i ex del GEiEG creu en el joc de la selecció però avisa de la perillositat de les gallegues, com també ho fa el seleccionador del XV de la Ginesta Mario Sans: "Galícia és una molt bona selecció feta dun equip molt dur de la Divisió d’Honor", sentencia l'entrenador del CEU.

 

330985492_867390654487008_183470230359926096_n

 

Sans continua amb l'anàlisi de les rivals: "Són un equip molt competitiu, tenen un ritme alt amb un molt bon peu de l'obertura i apliquen una gran pressió defensiva. El seu joc és difícil de parar tan danvant com darrera però les hem estudiat bé i creiem que els podem fer mal als seus punts febles".

L'experiència de la temporada passada, amb les victòries a Madrid i a Andalusia, ha conjuntat una jove selecció que està protagonitzant un relleu generacional amb molt d'encert i desplegant un joc plàstic i efectiu.

"La clau és ser fidels al nostre joc" destaca Sans. "Estar ordenades i aprofitar la qualitat de les nostres jugadores quan creem desordre a l’equip contrari. Estem plenament convençudes que farem un gran paper i esperem que el títol es quedi a casa".

El factor local pot jugar també un paper decisiu en aquesta final, ja que el Nou Santa Bàrbara va ser l'any passat l'escenari del títol de la selecció S18 femenina. 

També ho serà, sens dubte, la capacitat de lideratge Paula Xutglà, que repeteix com a capitana del XV de la Ginesta: "Ser capitana representa un orgull i una responsabilitat afegida. Però és una responsabilitat bona i que s’agafa amb moltes ganes".

Tant jugadores com públic s'empeltaran de les ganes de Xutglà per intentar sumar, aquest dissabte, un nou Campionat Autonòmic a les vitrines del rugby català.