L'espera ha estat llarga, però ha valgut la pena. La selecció catalana femenina tornava a jugar ahir després de dos anys i mig en una Foixarda plena i amb ganes de gaudir amb el XV de la Ginesta. I així va ser.

El combinat dirigit per Mario Sans rebia Castella i Lleó en la segona jornada del Campionat Autonòmic amb la pressió de guanyar per arribar el proper dissabte amb opcions de plantar-se a la final.

Dit i fet per a les catalanes, que de seguida van treure's la son de les orelles per desplegar un rugby ràpid i espectacular que va delectar les 1.500 persones reunides a la Foixarda.

Sílvia Julià va estrenar el marcador al minut 5, i des de llavors fins el final de la primera part, Catalunya va passar per sobre de les castellanes amb un joc dinàmic que combinava a la perfecció unes davanteres fortes i mòbils amb unes tres quarts elèctriques.

Raquel Garcia, Bea González i Alysha Stone en dues ocasions van anotar per a les catalanes, que marxaven al descans amb un 31 a 0 incontestable. La mateixa Stone tornava a assajar en l'inici de la segona meitat, posant un 36 a 0 que va relaxar les locals.

Castella va treure llavors l'orgull i l'esperit competitiu per tenir més pilota i anotar al minut 64 gràcies a Ana María Suárez, però va ser Catalunya la que va tancar el resultat mitjançant Maria Espada.

Amb el 41 a 7 s'acabava l'enfrontament i es tancava un matí rodó per al rugby català, que dissabte que ve estarà molt pendent del viatge a Madrid de la selecció, que buscarà davant la selecció madrilenya una victòria que serveixi per plantar-se a la final del Campionat Autonòmic.