Fotografia de Jaume Andreu

A la tercera va la vençuda, diu la frase feta. En aquest cas ha sigut a la quarta per a la UE Santboiana, que diumenge va aixecar la copa de campiones de la Divisió d'Honor Catalana Femenina després de tres finals fallides consecutives.

I ho va fer, a més, contra el CN Poble Nou, el mateix equip que l'any passat les va derrotar a la final però que enguany no ha pogut fer-li ombra en el partit definitiu, que es va endur la UES 6 a 33 en un partit per treure's el barret.

I és que la Santboiana va jugar el millor partit d'aquesta temporada davant un CNPN que no havia perdut encara en aquest curs 2023/24. Contra el gran joc desplegat per les de Jordi Villalante, però, no hi van poder fer res.

El joc coral de les del Baldiri Aleu es va traduïr en assajos, començant pel d'Olga Martínez al minut 10 que va respondre Nerea Sagasti amb el peu per posar un marcador de 3 a 7.

Abans del descans, però, el domini santboià va seguir i es va materialitzar amb dues marques de l'alera Laia Catà, molt precisa a l'hora de finalitzar les jugades del seu equip. Amb l'única oposició del peu de Sagasti, el matx va marxar a vestidors 6 a 19.

Un resultat que va créixer en una segona part en què va incrementar el domini santboià davant unes frustrades poblenovines. La marca d'Anna Puig al 63' va sentenciar la final i la de Martina Badia al 68' va arrodonir la festa per a la Santboiana, que finalment es proclamava campiona de la Divisió d'Honor Catalana en una Foixarda plena fins la bandera.