Aquest matí s’ha presentat Esportcat.tv, el nou projecte de la UFEC i el Govern, que pretén instal·lar càmeres a 1.300 equipaments esportius catalans per al seguiment en directe de qualsevol competició. Un contingut que es facilitarà als usuaris de la plataforma Esportcat.tv, accessible des de qualsevol dispositiu.

La Federació Catalana de Rugby, juntament amb onze federacions més (tennis, patinatge, futbol americà, natació, pàdel, voleibol, handbol, hoquei, acell, beisbol i gimnàstica) ha apostat per la nova plataforma, que vol arribar als 1,5 milions d’usuaris al llarg dels primers 5 anys.

El rugby, aposta segura

El rugby és un dels abanderats per tirar endavant aquest projecte a Catalunya, i per això el Baldiri Aleu ha estat un dels primers camps on s’hi han instal·lat aquestes càmeres per a la prova pilot.

El president de la FCR Ignasi Planas, s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta iniciativa. “Aquesta eina suposa una oportunitat per als esports de guanyar presència en tot el territori i també de créixer”.

L’estadi de Sant Boi de Llobregat no serà l’únic en què s’hi col·locaran aquestes càmeres, doncs la FCR ha proposat fins a setze camps que també acolliran la iniciativa. “Té molt sentit que un projecte així surti de la UFEC i amb el suport del govern, perquè representa donar una visió de país, una visió de l’esport en conjunt”, ha conclòs Planas.

 

ufec presentacio ignasi

 

Oportunitat per al sector

El projecte pioner de les federacions esportives i la UFEC compta amb la col·laboració de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública. Esportcat.tv és “una oportunitat per impulsar un sector de vital importància”, ha apuntat Gerard Esteva, president de la UFEC.

Els beneficiaris directes d’Esportcat.tv també seran “els familiars i aficionats, que gaudiran d’una experiència esportiva a través de qualsevol dispositiu alhora que fan créixer el vincle que els uneix amb les seves entitats esportives”, ha explicat Pere Vilà, director de la Fundació UFEC. 

L’aposta de les federacions i els clubs és ferma i no es limita a Catalunya. L’objectiu és estendre’s sobre 6 milions d’usuaris en prop de 9.000 instal·lacions de la resta de l’estat.