La FCR arrenca el projecte Espartans Catalunya

El rugby entrarà a les presons catalanes

La Federació Catalana de Rugby i la Fundación Espartanos han arribat a un acord de col·laboració pel qual el rugby entrarà a les presons catalanes com a eina socialitzadora, de reeducació i de reinserció social.
Aquest projecte està basat en la iniciativa de la Fundación Espartanos, nascuda a l'Argentina l'any 2009 i que va introduïr el rugby a alguns centres penitenciàris, començant amb un petit grup i arribant a crear equips que competeixen inclús fora de la presó.
A través del rugby, la Fundación Espartanos ha prosperat com a eina de rehabilitació i readaptació a la societat a les presons argentines. La disciplina, la higiene i uns hàbits de vida saludables entren a la vida dels reclusos gràcies al rugby, un esport carregat de valors que els ajuda a encarrilar el seu camí.

20180413140435_32335759_0_body

La Fundación Espartanos ha estat un èxit a l'Argentina / Vía País


La Fundación Espartanos suma més de 600 voluntaris que entrenen amb els 2.500 jugadors dels gairebé 60 centres penitenciaris inscrits. Els presos que formen part d’aquesta iniciativa tenen una taxa de reincidencia de menys del 5%, en comparació amb el 65% de la resta de l'Argentina, a més de reincorporar-se amb més facilitat a la societat i a la vida laboral.

Els Espartans Catalunya

L'associació Espartans Catalunya es constituirà aquest proper dimarts 11 de juny, quan al Consulat Argentí de Barcelona el president de la FCR Ignasi Planas i un dels fundadors i president de la Fundación Espartanos, Damián Donelly, signin el conveni de col·laboració acordat.
A partir d'aquí, els Espartans Catalunya es posaran en marxa per poder iniciar l'activitat ja el proper mes de setembre al Centre Penitenciari Jove de Granollers Quatre Camins i al Centre Penitenciari Mas d'Enric, entrenant un o dos cops per setmana per a què arreli amb força el rugby als dos centres.
D'aquesta manera, el rugby serà un recurs educatiu que a través de l'esport i el lleure donarà eines i competències bàsiques per a la vida als reclusos que així ho vulguin. Aquests beneficis ja són coneguts al Centre Penitenciari Mas d'Enric de Tarragona gràcies al CR Tarragona, que des del 2017 hi col·labora i s'ha convertit en un pioner a Catalunya en aquesta matèria.

rugby-carcel

Els jugadors d'un centre argentí després d'un entrenament / Minuto 80


Tant els monitors, com educadors o entrenadores dels Espartants Catalunya seran voluntaris i voluntàries (com ho són a la Fundación Espartanos), i és per això que la Federació Catalana de Rugby fa una crida a tots aquells i aquelles qui estiguin interessats en participar en aquesta iniciativa que es posin en contacte amb nosaltres a través del mail espartans@rugby.cat o a info@rugby.cat.

logo NUEVO fede fondo TRANSPA

Contacta amb nosaltres