Aquest cap de setmana s'apuja el teló de la màxima competició catalana masculina: la Divisió d'Honor Catalana. Els nou millors equips de les lligues catalanes s'enfrontaran durant cinc mesos per disputar-se la corna de campions de Catalunya 2022/23.

A més, el guanyador tindrà el dret de competir a la fase d'ascens a la Divisió d'Honor "B", on ja hi tenim la representació de sis equips de Catalunya.

Enguany repeteixen participació a la DHC cinc equips: el finalista CEU, l'INEF Lleida, el Químic, els Cocodrils i el Barça Blau, tots ells conjunts de playoff la temporada passada.

Les cares noves de la competició 2022/23 són la UE Santboiana "C", que encara no coneix la derrota aquesta temporada, l'INEF Barcelona, que participarà per primera vegada a la DHC, el Tarragona, que després d'uns anys d'absència torna a la màxima competició, i el VPC Andorra, que ha aterrat amb força en el seu retorn a les lligues catalanes.

Aquests nou equips celebraran una primera fase regular, en què s'enfrontaran una vegada contra cada rival, i posteriorment els sis millors equips jugaran els playoffs; el primer i el segon es classifiquen directes a semifinals, mentre el tercer i el sisè i el quart contra el cinquè jugaran uns quarts de final per accedir a semis.

Així doncs, la Divisió d'Honor Catalana serà un curs més el Campionat de Catalunya masculí amb més prestigi i també el més antic, doncs se celebra des de l'any 1922.