La Divisió d'Honor Catalana Vueling ha superat ja la meitat de la fase regular. El passat cap de setmana la principal lliga masculina va disputar la cinquena jornada i el principal dominador de la competició, el RC Vilafranca, segueix intractable.

Els vilafranquins visitaven diumenge Torroella de Montgrí, i davant els Senglars, els de l'Alt Penedès van tornar a demostrar que tenen una marxa més. Amb onze assajos, els visitants es van endur el triomf per 0 a 69 i sumaven la cinquena victòria amb bonus ofensiu, acumulant ja 25 punts al capdavant de la taula classificatòria.

Amb 18 punts i un partit menys jugat, el CEU no es despenja dels líders i aconseguia la victòria a Sabadell per 14 a 34 gràcies a una gran primera part en què els assajos de Marc Català i Atirse Jover i el peu de Philippe Bach els donaven un avantatge de 0 a 20.

A la represa, però, el Sabadell demostrava perquè és un dels equips a tenir en compte amb un intent de remuntada que arribava amb els assajos de Jordi Pujol i Oriol Ferran. Amb el 14 a 20 i encara 20 minuts per jugar-se, el CEU va recuperar el domini i amb dues marques de Gerard Español i Paul Sabaté s'assegurava la victòria i defensava la segona posició de la DHC.

FK8LwdvXwAIbXL5

Un altre equip que no coneix la derrota és el Químic ER. Els barcelonins van aconseguir la tercera victòria a casa davant els Cocodrils en un partit que no es va decidir fins el tram final, tot i que a l'inici els assajos de Xavier Riera i Oriol Prats semblaven encarrilar el partit als primers 20 minuts.

Un try de Juan Vázquez retallava la diferència abans del descans, i al minut 51 els Cocos tornaven a anotar, aquesta vegada un assaig de càstig, per empatar el partit. Poc va durar, però, el 12 a 12 al marcador de la Teixonera, ja que altra vegada el capità del Químic Oriol Prats va anotar una marca.

Amb el 17 a 12 es va entrar al tram final d'enfrontament, en el que cada equip va anotar un cop de càstig que va donar el triomf per 20 a 15 al Químic i el punt de bonus defensiu als Cocodrils, que tanquen la zona de playoffs amb 8 punts.

El darrer partit de la jornada ens portava a Los Sotos, on el Quebrantahuesos i l'INEF Lleida van protagonitzar un partit elèctric en atac. Especialment a la primera part, aragonesos i lleidatans van intercanviar-se assajos durant 40 minuts per marxar al descans amb un espectacular 21 a 24.

A la segona part, però, el Lleida va guanyar-li la partida als locals i amb dues marques en els primers deu minuts de Marcos Novo i Albert Vicente segellaven el triomf per al uns lleidatans que sumen dues victòries seguides i escalen fins la quarta posició de la DHC Vueling.