Els jugadors de rugby van experimentar, un any més tard, les sensacions que tant trobaven a faltar aquest cap de setmana amb la represa de la Divisió d'Honor Catalana Vueling.

La màxima categoria sènior masculina del rugby català va tornar amb onze enfrontaments. Els quatre grups de la fase prèvia van celebrar tots els seus partits destacant les primeres actuacions del Sitges i el Tarragona masculí en els seus nous camps.

Grup A

Al Grup A una de les notícies va ser l'estrena, en competició oficial, del sènior masculí del CR Cervelló. Els Cèrvols van caure 3 a 71 davant els Spartans de Granollers, que van fer valdre la seva experiència per endur-se un triomf còmode.

També el Manresa va guanyar amb claredat el seu partit contra el GEiEG per 40 a 0 al Congost, mentre el Químic va patir per assegurar la victòria a casa davant el segon equip del CR Sant Cugat, que amb un assaig de càstig en el tram final gairebé remunta el partit, que va quedar-se a la Teixonera per 15 a 12.

Grup B

La primera jornada de la DHC Vueling va portar tres victòries amb bonus ofensiu al Grup B, dues molt clares locals i una visitant més ajustada.

Els equips que van assegurar el triomf a casa van ser el Sitges i els Senglars de Torroella, que davant el Badalona i el Gòtics "B" respectivament van estrenar-se amb 5 punts. Els del Garraf van guanyar 70 a 3 anotant dotze assajos, mentre els gironins vencien 38 a 19 als de la Foixarda.

La victòria visitant es va produir precisament a la Foixarda, on el vigent campió de la DHC, el Barça "Blau" derrotava el BUC "B" 3 a 22 amb quatre marques que els permetien endur-se el bonus ofensiu.

157362700_4354845284529893_3316019956868559707_o

Grup C

El Grup C arrencava amb una clara victòria del RC Mataró a Terrassa contra els Carboners, que no van poder fer front a un conjunt del Maresme que va anotar tretze asajos per guanyar 7 a 77.

També va vèncer amb contundència el segon equip del Poble Nou per 69 a 19 davant el combinat Osona-Ripollès, mentre el CEU va remuntar a Banyoles el 14 a 6 que defensaven els locals per, amb dues marques i un cop de càstig en els darrers vint minuts endur-se la victòria per 14 a 23.

Grup D

L'últim grup de la DHC Vueling ens va deixar una altra victòria contundent, la de l'INEF Lleida. Els de la Caparrella van dominar el partit a Cornellà amb autoritat i s'apuntaven l'anotació més alta de la jornada amb el 22 a 88 final.

En l'altre partit del grup es va produir el primer empat de la temporada entre el Tarragona i el Castelldefels. Els visitants van aconseguir una remuntada espectacular al nou Camp de l'Anella de Tarragona i van passar de perdre 32 a 15 al minut 56 a empatar el matx amb tres assajos, inclòs un en el darrer minut.