Fotografia d'Antoni Lloret

Després d'un mes de descans amb les vacances de Nadal pel mig incloses, l'activitat a la Divisió d'Honor Catalana Femenina ha tornat amb tota la força i amb els triomfs del Poble Nou, la Santboiana i el CEU.

Al capdavant de la lliga res no ha canviat: el Poble Nou segueix imbatut amb vuit victòries en vuit partits. Les de la Mar Bella van derrotar dissabte l'Ingennus Zaragoza per un ajustat 18 a 12 i amb 34 punts lideren la lliga amb 4 més que la Santboiana, amb qui s'enfrontaran d'aquí a dues jornades, el 10 de febrer al Baldiri Aleu en el partit que pot ser decisiu per definir qui passa a semifinals com a primer classificat.

I precisament l'última vegada que es van enfrontar aquests dos equips va ser l'última vegada que la Santboiana va encaixar una derrota. Això va ser el 28 d'octubre, i des de llavors les de Jordi Villalante han encadenat quatre triomfs seguits.

Aquest dissabte li ha tocat el rebre a l'Andorra, que ha perdut al Baldiri 49 a 7 a causa del desplegament ofensiu de les de Sant Boi, que amb set assajos sumaven un nou bonus ofensiu i pressionen les líders de la lliga.

El darrer partit del cap de setmana ens regalava un duel directe per ser a les semifinals. INEF Lleida i CEU es trobaven a la Caparrella separats per tan sols 1 punt a la classificació, i la igualtat es va traslladar també al terreny de joc.

I és que després d'una primera part amb només un try visitant, la segona va ser trepidant, intercanviant-se assajos unes i altres per plantar-se al minut 53 amb un ajustat 15 a 17. Un assaig de la visitant Cristina Verdaguer semblava sentenciar el matx a falta de 12 minuts, però una marca de la lleidatana Vanesa Piulats va posar emoció fins al final d'un partit que va acabar 22 a 24 per al CEU.