Fotografia d'Oriol Samsó

Vuitena jornada de la Divisió d'Honor Catalana Masculina completada i la màxima lliga masculina catalana manté la classificació sense canvis amb els resultats del cap de setmana.

El VPC Andorra segueix dominant la competició amb un nou triomf, aquesta vegada a la capital catalana i contra el Barça "Blau", que va aguantar mitja hora el pols als líders imbatuts de la lliga però va acabar caient 17 a 45.

Un cop de càstig i un assaig culers en mitja hora mantenien l'equip blaugrana viu en el partit, però les tres marques i el xut de Ramiro Gandini ja posaven una distància important en el marcador a la mija part (8 a 24). Una distància que es va accentuar a la represa, quan dos tries de Josep Arasanz i el segon de Xolela Daniels certificaven el vuitè triomf dels andorrans, invictes en aquesta fase regular.

Mentrestant, el principal perseguidor del VPC, el Gòtics, va endur-se el derbi barceloní davant el Químic per 22 a 8 i s'assegura matemàticament ser segon i per tant jugar la semifinal a casa.

20 punts de l'obertura Robert White van obrir el camí als Mamut, que encara opten a acabar la lliga com a primers si guanyen els dos partits restants (Sitges i Andorra) i els andorrans punxen davant el Badalona. Per la seva part, el Químic manté els 4 punts de marge sobre el Barça, amb el que juguen diumenge a les 15h en la lluita per la tercera posició de la taula.

El partit més igualat va ser el que es va jugar al Paco Àguila. Badalona i Sitges van intercanviar-se assajos tot l'enfrontament (cinc per als locals i quatre per als visitants), però va ser el peu de Fede D'Acunto el que va decidir el triomf per als sitgetans, ja que el cop de càstig del tercera línia al minut 79 va capgirar el marcador i donava la victòria al Sitges per 27 a 29 i la possibilitat d'acabar en quarta posició.