Fotografia de Jordi Elias

La UE Santboiana ha recuperat el liderat de la Divisió d'Honor Catalana Femenina aquest cap de setmana. Aprofitant que el CN Poble Nou havia ajornat el seu partit contra el CEU, les del Baldiri Aleu van guanyar davant l'INEF Lleida i es proclamava campiona d'hivern de la DHC.

Les santboianes van començar el partit trepitjant fort, anotant una marca al minut 11 gràcies a l'arriere Judit Corral i una altra a la mitja hora d'Erika Rubio. Davant, l'INEF responia mitjançant la màxima anotadora de la categoria, Andrea Sánchez, que anotava un assaig al minut 31, i poc després, al 35, l'altra líder en assajos de la DHC, Anna Puig, li tornava el regal per enviar el matx a vestidors 17 a 5.

A la represa, durant molts minuts el marcador no es va moure en un partit dominat per les defenses, i no va ser fins al 66' que les lleidatanes es van apropar amb un try d'Ariadna Monreal. La pressió visitant va créixer al 73' quan novament Sánchez assajava per posar el 17 a 15, un resultat que ja no es va moure i que situava la Santboiana líder i deixava l'INEF Lleida amb un bonus defensiu.

L'altre partit de la jornada no va viure aquesta igualtat, ja que el VPC Andorra va desfer-se de l'Hospitalet amb comoditat. Les andorranes van anotar onze marques per sumar un triomf per 72 a 5 que els donava 5 punts a la classificació per empatar a 12 amb l'Hospitalet a la quarta plaça de la Divisó d'Honor Catalana.

Així arriba la DHC al final de la primera volta i a les vacances de Nadal, que donaran un llarg i merescut descans a les jugadores, que tornaran a l'acció el cap de setmana del 14 i 15 de gener.