Fotografia de Víctor Riu

El Poble Nou és més líder a la Divisió d'Honor Catalana Femenina després que aquest dissabte guanyés al camp del CEU gràcies a un assaig en l'última jugada del partit.

De fet, l'equip de la Mar Bella va anar a remolc la major part de l'enfrontament, ja que un cop de càstig de Geraldine Rodríguez al quart d'hora de partit va avançar les locals i el marcador no es va moure més fins la segona part.

Concretament al minut 45, quan Sara Mendavia donava la volta al resultat amb un assaig. Però poc durava l'avantatge poblenoví, doncs la capitana del CEU Marta Yago tornava a posar per davant les seves amb un try al 52'. El 8 a 5 es va mantenir fins al minut 80', quan un cop de càstig jugat ràpid va permetre Clara Córdova assajar amb el temps finalitzat per capgirar el resultat, i amb el 8 a 10 definitiu l'equip de Roger Martínez s'escapa encara més a la cima de la DHC.

Un altre equip que va haver de remuntar per endur-se el triomf va ser el Sant Cugat "B", que va guanyar pel mateix resultat (10 a 8) contra el Fènix. Les vallesanes van avançar-se al minut 15 amb un assaig de l'arriere Júlia Moreno i marxaven al descans amb el 5 a 0 a favor.

53325373112_74070ba6f3_o

Però als deu minuts de la represa, en un obrir i tancar d'ulls les aragoneses van remuntar momentàniament el partit. Primer amb un cop de càstig d'Alba Colas, i un minut més tard amb la marca d'Irene de Diego, l'electrònic de la Guinardera passava del 5 a 0 al 5 a 8. La tarda de dissabte, però, va ser feliç per a les santcugatenques, que amb l'assaig de Romane Boué aconseguien la segona victòria de la temporada i se situen quartes de la lliga amb 9 punts.

A un sol punt del Sant Cugat es troba l'INEF Lleida, que en el seu primer partit a casa de la temporada va vèncer en un matx vibrant d'anotacions constants contra el VPC Andorra per 29 a 22.

Especialment elèctrica va ser la segona meitat, ja que després de 40 minuts el marcador mostrava un 5 a 10 favorable a les andorranes. Però al minut 42 un try d'Ariadna Monreal (el segon de la tarda per a ella) iniciava la pluja d'assajos.

No tardava ni deu minuts Sarah Soares en tornar a anotar per a les visitants, però la reacció de l'INEF va ser més contundent encara: marques d'Aina Villalba i Anna Delshorts per posar-se 24 a 15 per davant amb vint minuts per acabar el matx.

L'emoció va seguir a la Caparrella gràcies a un nou assaig andorrà, de la pilar Xènia Torres, al minut 73, que va obligar les lleidatanes a patir fins l'última jugada, que va ser el darrer assaig del partit, obra de la mig de melé Andrea Sànchez per certificar la segona victòria de la temporada per a l'INEF Lleida, que no es despenja de la lluita per les semifinals.