Fotografia d'Oriol Samsó

La Divisió d'Honor Catalana Masculina és a punt d'arribar a l'equador de la fase regular després que aquest cap de setmana es disputés la quarta jornada amb els triomfs del VPC Andorra, el Gòtics RC i el Químic ER.

El líder segueix imbatut en aquest 2024, i l'Andorra va constatar una vegada més la seva candidatura al títol de campió derrotant 6 a 78 al Badalona. Dotze assajos dels visitants, incloent quatre del segon centre Víctor Casajuana, van signar una nova actuació per emmarcar dels andorrans, que lideren les estadístiques de punts anotats (218) així com la d'encaixats (18) en un inici aclaparador de competició en què han sumat els 20 punts possibles.

No se'n despenja, però, el Gòtics, que va derrotar el Sitges 29 a 10 per endur-se el bonus ofensiu. Quatre marques mamut propiciaven el triomf local a la Foixarda i els barcelonins segueixen segons, també sense conèixer la derrota, a només 2 punts del VPC Andorra, a qui visitaran el cap de setmana del 10 i 11 de febrer en la darrera jornada de la primera volta.

El tercer equip cofoi del cap de setmana va ser el Químic, que després de dues desfetes consecutives tornava al camí de la victòria davant el Barça "Blau" per 32 a 28. Els assajos inicials de Pol Roca i Àlvar Farré van ser contrarrestats pel del culé Santiago González, que enviava així el partit al descans amb un 14 a 7.

La segona meitat va ser més frenètica, amb un intercanvi d'assajos en els primers 20 minuts de partit (dos per equip) que capgiraven el marcador en favor dels blaugrana 26 a 28. El Químic, però, va remuntar gràcies al peu de Joan Puig, qui als minuts 70' i 72' encertava dos xuts entre els tres pals per retornar l'avantatge als seus i permetia al Químic superar als culers a la classificació.