Fotografia d'Andrea Sánchez

La Divisió d'Honor Catalana Masculina és a punt de superar l'equador de la fase regular després de la quarta jornada disputada aquest cap de setmana. Una quarta jornada que deixa una classificació molt ajustada amb set equips separats per menys de 4 punts.

I és que per començar, el fins ara imbatut Barça "Blau" va perdre el primer partit de la temporada. A Lleida, els culers van caure contra un gran INEF, que amb els assajos de Marc Pich, Èric Jove i Àlvaro Herrera a la primera part i de Pol Joven a la segona va superar un Barça que va sumar el bonus defensiu i no va marxar amb les mans buides de la Caparrella.

Els lleidatans se situaven així setens amb 9 punts, a tan sols 1 de cinc equips. Un d'ells, el VPC Andorra, va aconseguir el triomf més sonat del que portem de temporada: 99 a 7 davant l'INEF Barcelona. Els andorrans van confirmar una vegada més la seva candidatura al títol de la DHC i amb quinze assajos sumaven la segona victòria de la fase final.

També es va apuntar a la festa la Santboiana "C", que després de la derrota en el derbi contra el Barça rebia uns engrescats Cocodrils al Baldiri Aleu. Dues marques de Roger Vilar van liderar el triomf blau, que amb un 31 a 12 i el bonus ofensiu sumen 10 punts a la classificació i empaten amb els de Viladecans.

Per últim, el Químic va refer-se de la derrota en la primera jornada del 2023 amb una victòria a casa contra el Tarragona que li val per ser segon de la lliga amb 11 punts. Els barcelonins van aconseguir sis assajos (dos d'Èric Menéndez) per endur-se el bonus i guanyar 36 a 17 a uns Voltors que encara no han sumat cap punt a la DHC.