Fotografia de Jordi Elias

La UE Santboiana és la nova líder de la Divisió d'Honor Catalana Femenina després de derrotar el RC L'Hospitalet en el partit de la segona jornada de lliga.

Les del Baldiri Aleu van endur-se un partit molt igualat que va arrencar amb un cop de càstig de la local Ona Monés i un try de resposta de les hospitalenques obra de Deisy Von Brand. Si bé un assaig d'Olga Martínez va donar avantatge a les locals abans del descans, les taronges van empatar el partit just a la represa gràcies al peu de Raquel Ojeda.

La igualtat en el marcador va mantenir-se fins el tram final del partit, quan a falta d'un quart d'hora per acabar Elisabet Gómez va assajar per a les santboianes i a les acaballes Irene Clapés va refermar la victòria blava per 22 a 8. Així, la Santboiana es convertia en líder gràcies a ser l'únic equip de la DHC que ha guanyat els dos enfrontaments.

Ben a prop de la Santboiana, a només 3 punts, se situa el Poble Nou, que després de perdre per la mínima a la Feixa Llarga va superar l'INEF Lleida en un partit molt sòlid. Un cop de càstig de Nerea Sagasti al minut 7 i un assaig de la capitana Clàudia Pont i de Laia Melià van avançar les barcelonines fins el 15 a 0.

Tot i que les visitants es van apropar gràcies a una marca d'Amaia Moreno a la mitja hora, un tercer try local de Clara Córdova deixava un bon coixí de punts per al Poble Nou de cara a una segona meitat que tan sols va veure moure's el marcador en dues ocasions, per un try lleidatà de Jana Font i per un cop de càstig de Sagasti que van deixar el 25 a 12 definitiu.

Al darrer partit de la jornada el CEU i l'Andorra van empatar a 12 i sumaven tots dos equips els primers punts de la temporada. Les visitants van colpejar primer amb el try de Lucie Melgar als quatre minuts, però les del Sitari responien immediatament amb un assaig d'Anna Cuxart.

El 5 a 7 es va mantenir així fins el minut 58, quan la centre local Esther Moreno donava la volta al marcador amb un assaig que posava el CEU per davant 12 a 7. El matx no va acabar així, però, ja que Emma Latorre al 73 va plantar l'ovalada en zona de marca local i provocava el primer empat de la temporada a la DHC.