Fotografia d'Oriol San Juan

Segona jornada a la Divisió d'Honor Catalana Femenina i les vigents campiones ja encapçalen la classificació de la lliga. El CN Poble Nou és el nou líder de la competició gràcies al triomf aconseguit al David Cañada de Saragossa, on van necessitar una remuntada per superar l'Ingennus Zaragoza.

I és que les aragoneses van ser les primeres en anotar, amb un assaig just abans del descans, en un partit de baixa puntuació, i marxaven 7 a 0 al descans. La segona meitat no va ser gaire diferent pel què fa a l'anotació, i no va ser fins al minut 50 que la pilar Lara Sebastià va estrenar la casella de les barcelonines.

El 7 a 5 va seguir fins el tram final de l'enfrontament, ja que tot va seguir igual fins el 70', quan el peu de Nerea Sagasti va capgirar la situació amb un cop de càstig i fins la darrera jugada de totes que Laia Melià no va assegurar la segona victòria del Poble Nou per 7 a 13 amb la darrera marca del partit.

També va ser molt competit l'altre enfrontament jugat fora de Catalunya entre l'Andorra i la Santboiana. Les visitants van agafar la iniciativa amb un assaig d'Olga Martínez al quart d'hora de partit, però un cop de càstig i una marca de Maria Areny donaven el 10 a 5 per a les locals al descans.

Un segon assaig andorrà, de Miren Barciela, al minut 45, donava més avantatge a l'Andorra, però la resposta santboiana, amb un try d'Alexandra Chichón al minut 49, impedia que el partit es trenqués. L'intercanvi d'assajos va seguir, i van ser les número 8 de cada equip les que van anotar ara.

Al 53' l'andorrana Nadia Olm i al 59' Rut Figueras van plantar la pilota per als seus equips, deixant un marcador de 22 a 19 que ja no canviaria i que provocava la primera derrota de la temporada de la Santboiana i la primera victòria del VPC Andorra.

Al Sitari s'hi va viure un partit molt més tranquil en comparació amb els dos anteriors, i és que el CEU va dominar la situació davant l'INEF Lleida. Les marques a la primera part de Marta Parada i Geraldine Rodríguez, i a la segona d'Esther Moreno, Andrea Ramo i Anna Cuxart per partida doble escalaven el resultat final fins el 34 a 5 i propiciaven una estrena feliç del CEU a la Divisió d'Honor Catalana amb 5 punts per arrencar la temporada amb un somriure.