Aquest cap de setmana es va posar en marxa la temporada de rugby 2022/23 a Catalunya, i això, en el cas del sènior masculí, és sinònim del primer pas fins l'objectiu d'arribar a la Divisió d'Honor Catalana.

Els tres grups de set equips competiran durant set jornades per intentar acabar entre els quatre primers classificats i així entrar a la DHC, que enguany celebra la seva vuitena edició.

Al Grup A el CEU destaca amb un clar triomf a domicili, 5 a 54, contra el Gòtics "B" i amb el bonus ofensiu se situa líder en solitari, seguit per l'INEF Barcelona, que va derrotar el Quebrantahuesos 26 a 21 i el Sabadell, que es va endur una ajustada victòria per 29 a 28.

Al Grup B la Santboiana "C" va protagonitzar un retorn per la porta gran i superava els Cocodrils 33 a 7 al Baldiri Aleu per erigir-se com a líder, mentre el Cornellà (32 a 22 contra els Senglars) i el Mataró/Badalona (30 a 29 davant el BUC "B") la segueixen a tan sols 1 punt de distància.

Per últim, el Grup C el lidera el Químic. Els barcelonins no van donar opcions als Spartans a Granollers i amb un incontestable 5 a 59 sumaven els primers 5 punts de la temporada. Els seus veïns, el Barça "Blau", també van aconseguir el triomf en l'estrena de la temporada, guanyant el Tarragona 39 a 3 per empatar al capdavant de la classificació.