La fase prèvia de les lligues sènior femenines ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana, i la breu però intensa lluita per ser a la Divisió d'Honor Catalana ja té els primers resultats.

Amb tres equips per grup, la victòria en el primer partit era clau, i l'Andorra, el Poble Nou i l'Hospitalet van assolir l'objectiu en els seus respectius grups.

Qui va aconseguir un millor resultat va ser el VPC Andorra, que en l'estrena a casa va sumar cinc assajos per superar el Castelldefels/Cornellà per 27 a 10 i sumava no tan sols el triomf, sinó també el bonus ofensiu per situar-se líder del Grup A amb 5 punts.

També va assajar cinc vegades el CN Poble Nou al camp del Lleida on van guanyar 15 a 25, però la resposta local, amb tres marques, va impedir a les barcelonines d'endur-se el bonus al Grup B. Lleidatanes i barcelonines van oferir un duel molt empatat que va trencar l'arriere visitant Nerea Sagasti amb dos tries. 

Finalment, el Grup C va viure l'únic partit en què es van repartir punts, ja que l'Hospitalet va guanyar 17 a 22 al camp del CEU. Les visitants van situar-se 0 a 22 al minut 55 gràcies a tres assajos de Berta Fernández i un de Míriam de la Rubia, però la reacció local en el tram final va permetre a les del Sitari sumar un bonus defensiu.