Fotografia de Jaume Andreu

La millor lliga masculina de Catalunya ha alçat el vol aquest cap de setmana. La Divisió d'Honor Catalana Masculina ha arrencat amb les victòries del vigent campió VPC Andorra, del Químic ER i del Gòtics RC, i marxa ara de vacances de Nadal fins el 13 de gener.

El primer líder d'aquesta DHC és el qui ho va ser la temporada passada: el VPC Andorra. Els de Prada de Moles van guanyar a Sitges 3 a 50 en un partit marcat per la targeta vermella mostrada al pilar local Abel Viana al minut 21.

La inferioritat numèrica vaser un hàndicap afegit de més per als sitgetans, que van aguantar la primera meitat marxant per sota 3 a 14, però a la segona el joc andorrà va prevaldre. Sis assajos visitants a la segona part van resoldre l'enfrontament i donaven al VPC els primers 5 punts de la lliga.

Mentre el vigent campió guanyava a Sitges, a la Teixonera el Badalona debutava a la DHC davant un dels clàssics de la lliga, el Químic. Els locals van avançar-se amb dos cops de càstig de Joan Puig, però veien com un try de Sergi Martínez a la mitja hora posava per davant als Taurons.

Poc va durar l'alegria als del Paco Águila, ja que de seguida encaixaven una marca a mans d'Àlvar Farré que enviava el partit a vestidors 11 a 7. La inèrcia positiva no s'aturava aquí per al Químic, que en els primers onze minuts de la segona part assajava en tres ocasions per sentenciar l'enfrontament en un obrir i tancar d'ulls.

20231216172305_IMG_0734

Amb una marca més per a cada equip el partit acabava 37 a 14 i el Químic sumava també 5 punts per acabar l'any amb un somriure abans de visitar Andorra a principis de gener.

I diumenge a la Foixarda es va jugar el darrer partit de la jornada entre el Gòtics i el Barça "Blau", l'únic que no va veure bonus per a cap dels dos equips. Robert White va avançar als locals amb un try al minut 10 i excepte un cop de càstig de Franco Porcu, la resta d'anotacions van ser dels Mamut fins al tram final del matx.

Tres cops de càstig de Gonzalo Sánchez i un assaig d'Itmar Colomé posaven un 21 a 3 al marcador al falta de 20 minuts per al final, i llavors va arribar la reacció blaugrana. Dues marques, al 67' i al 75' de Lesder Ruiz i Pablo José González apropaven perillosament als visitants, però el Gòtics va mantenir la compostura i va tancar el partit amb un cop de càstig de Sànchez que assegurava el triomf 24 a 15.