Fotografia de Jordi Elias

La temporada 2023/24 s'ha posat en marxa aquest cap de setmana, i amb ella, la principal lliga femenina de Catalunya: la Divisió d'Honor Catalana.

Les protagonistes de la primera jornada han estat les mateixes que la van tancar, doncs les dues finalistes, la Santboiana i el Poble Nou, han apujat el teló amb un triomf.

Especialment brillant va ser el que van aconseguir les del Baix Llobregat, superant l'INEF Lleida 39 a 17 per estrenar la casella de puntuació amb 5 punts gràcies a les set marques sumades al Baldiri Aleu.

La victòria, però, va costar d'assolir, ja que al minut 45 les lleidatanes manaven 17 a 19 al marcador després que cada equip hagués fet tres assajos. A partir d'aquí, però, el protagonisme va ser per al Sant Boi, que amb quatre marques (dues de Magalí Martínez) doblegava les de la Caparrella i s'enduia la primera alegria del curs.

A la Mar Bella, l'inici va ser el somiat per a les locals, que amb els assajos de Clara Córdova (2) i Maria Campos, marxaven al descans amb un clar 19 a 0 favorable. En un tres i no res, però, el VPC Andorra els va empatar l'enfrontament a la represa.

En 8 minuts frenètics, les andorranes van sumar tres marques (Miren Barciela, Sarah Soares i Nadia Olm) i passaven d'estar 19 punts per sota a empatar l'enfrontament.

El Poble Nou, però, va recuperar la batuta del partit i va resoldre al quart d'hora final amb els tries de Nerea Sagasti i Anna Domínguez, que els asseguraven els primers 4 punts de la temporada.